• Er is ook dit jaar een oliebollenverkoop aan het evenement gekoppeld.
• Er is ook dit jaar een oliebollenverkoop aan het evenement gekoppeld. Foto: sannie32/123RF

Betuwse Oliebollenrun 2022 start bij RKTVC in Tiel

Algemeen

TIEL • Na twee jaar afwezigheid gaat op 31 december, oudejaarsdag, in Tiel de Betuwse Oliebollenrun weer van start. De ‘vetste’ hardloopwedstrijd van de Betuwe kent de afstanden 5 en 10 kilometer, die beginnen op het terrein van RKTVC aan de Wadenoijenlaan. 

Bovendien wordt dit jaar ook weer een kidsrun van 1500 meter en een minirun van 500 meter georganiseerd. Kortom; hét evenement voor het hele gezin om het jaar sportief af te sluiten.  

Oliebollenverkoop
Naast hardlopen staat het evenement in het teken van goed doen voor een ander. De run wordt georganiseerd door JCI de Betuwe, een netwerkclub voor jonge, ondernemende mensen die actief bijdragen aan de maatschappij. In het kader hiervan hebben zij ook dit jaar weer een oliebollenverkoop gekoppeld aan het evenement.

De oliebollen worden gebakken door Jan Pieter Duijn. De opbrengst van het totale event komt ten goede van twee goede doelen: Roparun team 108 move2ur en Stichting Speelgaard Zoelen, voor het opknappen van de speeltuin in Zoelen.

Starttijden
Minirun (0 t/m 7 jaar), 500 meter, 9.00 uur; Kidsrun (8 t/m 12 jaar), 1500 meter, 9.30 uur; 10 kilometer, 10.30 uur; 5 kilometer, 10.45 uur.

Inschrijven kan eenvoudig via www.betuwseoliebollenrun.nl. Op deze site is ook alle informatie over het event terug te vinden.