• In 2050 moet iedereen van het aardgas af zijn.
• In 2050 moet iedereen van het aardgas af zijn. Foto: 123RF.com

Themabijeenkomst Tiel-West aardgasvrij

Algemeen

TIEL • Op woensdag 21 december vindt in de WoonWijzerWinkel aan de Teisterbantlaan 1 van 19.30 tot 21.00 uur de themabijeenkomst ‘Hoe verwarm ik mijn huis duurzaam?’ plaats. De bijeenkomst is bestemd voor bewoners van de Burgemeesterswijk, de Bloemenbuurt en de buurt Tiel-West.

Nico Büskens, expert warmtenetten bij Qirion, vertelt  meer over de (technische) mogelijkheden om een huis zónder aardgas te verwarmen. Ook beantwoordt hij  vragen over dit onderwerp.

Uiterlijk in 2050 moet iedereen in Nederland van het aardgas af. Huizen moeten dus anders worden verwarmd. In de wijk Tiel-West wordt doro de gemeente onderzocht hoe dat kan, samen met de woningcorporaties, het energieloket en energiecoöperatie Fruitstad Energie. 

De Bloemenbuurt, de Burgemeesterwijk en de buurt Tiel-West liggen dichtbij fabriek Niacet. Is het misschien mogelijk om de restwarmte van deze fabriek te gebruiken voor een warmtenet? Of is een warmtepomp in ieder huis een betere optie? Dat wordt, samen met de bewoners, onderzocht.

Aanmelden
Aanmelden voor de themabijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar duurzaam@tiel.nl, onder vermelding van bijeenkomst ‘Hoe verwarm ik mijn huis duurzaam?’

Inloop op woensdag 21 december: vanaf 19.00 uur.