• De treffende foto’s maken het magazine compleet
• De treffende foto’s maken het magazine compleet Foto: Marjolein den Hartog

Gonzend magazine portretteert bloeiende bedrijven

Algemeen

RIVIERENLAND • Bedrijven kunnen op hun eigen terrein veel doen voor de biodiversiteit. In Rivierenland zijn gelukkig al verschillende ondernemers actief met het vergroenen van hun eigen terrein. Vanuit het programma Gonzend Rivierenland maakte De Fruitmotor een prachtig magazine met portretten van tien van zulke bedrijven. 

Agrarische bedrijven, recreatie, bouw, groot en klein; heel verschillende ondernemers in de steden en dorpen in de regio vertellen hoe zij hun terrein vergroenen en zo de regio mooier maken. Wat de ondernemers in het magazine gemeen hebben, is het enthousiasme voor wat er voor hun deur en onder hun handen groeit en bloeit. En de overtuiging dat het nodig is wat ze doen. 

Op eigen terrein
“We wilden heel graag laten zien dat ondernemers op hun eigen terrein veel kunnen doen voor meer biodiversiteit”, zegt Hilde Engels, bestuursvoorzitter van De Fruitmotor. “We hopen dat veel mensen het gaan lezen en dat het inspireert om zelf ook aan de slag te gaan. Dat kan op grote oppervlaktes, maar ook met kleine maatregelen. Plant bomen en struiken, hang nestkastjes op. Haal een paar tegels weg en laat er planten groeien. Allemaal goed voor de biodiversiteit in onze regio.”

Mara Francken voerde de gesprekken voor het magazine: “Het was prachtig om te zien wat er leeft en groeit op de terreinen, en om de vaak persoonlijke beweegredenen van de geïnterviewden te horen. Ze vertelden over hun bezorgdheid, maar ook over het plezier van het groen. Vogels, bloemen en planten zien op je eigen terrein, daar word je gelukkig van. Dat hoorden we duidelijk terug in de gesprekken voor dit magazine. De treffende foto’s van Marjolein den Hartog maken het magazine compleet.”     

Gratis te lezen
Het magazine is gratis te lezen op de website van Gonzend Rivierenland: www.gonzend.nl/publicaties. Een exemplaar bestellen tegen een kleine vergoeding kan ook, via de webshop van De Fruitmotor: https://webshop.defruitmotor.nl.