Prinses Margrietschool in Tiel gaat sluiten

tiel  •  De Prinses Margrietschool in Tiel sluit vanaf 22 oktober de deuren. De overkoepelende organisatie Christelijk Primair Onderwijs Betuwe en Bommelerwaard (CPOB) heeft dit besluit moeten nemen, omdat het voor het nieuwe schooljaar geen nieuwe leerkrachten heeft kunnen werven voor de groepen 5 tot en met 8. 

De leerlingen, hun ouders en medewerkers zijn geïnformeerd over dit besluit. Voor iedereen wordt een passende oplossing gezocht. "Het is een pijnlijk besluit, maar helaas noodzakelijk’, zegt Karen van Rijswijk namens CPOB. De Raad van Toezicht en de Medezeggenschapsraad hebben ingestemd met dit besluit.

Het lerarentekort is een landelijk probleem. De Prinses Margrietschool kampte de afgelopen twee jaar al met een lerarentekort. "Met ondersteuning van tijdelijke inval-leerkrachten konden we het onderwijs verzorgen", verduidelijkt Van Rijswijk.
In februari van dit jaar heeft de Onderwijsinspectie de school als zwak beoordeeld. "Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren is een hecht, ambitieus en toekomst bestendig lerarenteam nodig, maar dat blijkt helaas niet haalbaar."

De ouders van de ruim 70 leerlingen zijn inmiddels geïnformeerd. Voor de leerlingen, die komend schooljaar in de groepen 5 tot en met 8 van de Prinses Margrietschool onderwijs zouden krijgen, wordt een passende oplossing gezocht.
"Het is voor hen bijvoorbeeld mogelijk om les te krijgen op een andere CPOB-basisschool of op een andere school die niet onder de stichting valt", zegt Van Rijswijk. "Dit doen we natuurlijk in overleg met de kinderen en hun ouders."

Leerlingen in groep 1 tot en met 4 die voor de zomervakantie geen nieuwe school hebben gevonden kunnen nog tot aan de sluitingsdatum les op de Prinses Margrietschool krijgen.
Met hulp vanuit CPOB en de directie van de Margrietschool worden zij zo snel mogelijk naar andere passende basisscholen in Tiel begeleid.