Afbeelding
Foto: Etienne Hessels

Naar de kern(en)

De zomer nadert zijn einde. Ik hoop dat hij gebracht heeft waarop u had gehoopt. Van de spreekwoordelijke komkommerperiode in het nieuws was volgens mij geen sprake. Iedere dag waren er berichten over de Oekraïne-crisis. Iedere dag waren er berichten over de vluchtelingencrisis. Iedere dag waren er berichten over de zogenaamde stikstofcrisis. Iedere dag waren er berichten over de energiecrisis.

Voor deze ingewikkelde problemen blijkt het heel moeilijk om bij de kern en de richting voor een oplossing te komen. Ik kon tijdens mijn vakantie niet helemaal loskomen van het nieuws. Ik was in een totaal andere omgeving. Daar genoot ik van de natuur en het ontbreken van verplichtingen. En toch bleef ik het nieuws volgen. Ik realiseer me dat er veel zorgen zijn, die nog een hele tijd zullen voortduren. Bij de overheid, bij oorlogsontheemden en -vluchtelingen en bij boeren. Bij mensen die zich afvragen hoe het met de huishoudportemonnee verder moet. Ik moest dit tussendoor even kwijt.

Dan nu de kern van deze bijdrage. Die houd ik kort en bondig. In een langer verhaal gaat de kernboodschap verloren. De komende periode gaat het gemeentebestuur de kern(en) in. Om twee redenen kunt u dit letterlijk nemen. In de eerste plaats doel ik op de discussies die deze resterende vier maanden van 2022 gaan plaatsvinden. Ik hoop op kernachtige bijdragen. In de vergaderingen van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. En op andere plekken. Na de rust en bezinning in het reces kunnen we er weer met nieuwe energie tegenaan gaan.
In de tweede plaats doel ik op het daadwerkelijk aanwezig zijn in de kernen. Dit geeft mooie kansen om contact te maken met inwoners en met verenigingen. En van hen te vernemen wat er belangrijk is voor hun dagelijkse leefomgeving. Voor vandaag en morgen, maar ook over een jaar of nog iets langer. Wat is er mooier dan samenwerking in de kernen tot stand te brengen. Om gezamenlijk te werken aan mooie doelstellingen voor onze gemeenschappen. En uiteraard om later de concrete resultaten te (laten) zien. Ik kijk uit naar mooie ontmoetingen.
Hartelijke groet, Servaas Stoop
Reageren? Stuur dan een mail naar communicatie@westbetuwe.nl.