Culemborg

donderdag 25 augustus

Film ‘Elvis’
20:15-23:00 uur, Culemborg, De Fransche School. Film ‘Elvis’ (12+). Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

vrijdag 26 augustus

The Night before the Day after
19:00-23:00 uur, Culemborg, horeca: The Night before the Day after. Diverse bands spelen, de avond voor Culemborg Blues, in diverse horecagelegenheden en - bij goed weer - op het terras. De bands: Key 4, Ticket West, Hendrikse (duo), Gumbo & The Monk, Sweet Mary Jane en Money & The Man. De toegang is gratis. Meer informatie, zoals blokkenschema, op www.CulemborgBlues.nl.

Ellen ten Damme
20:30, Culemborg, De Fransche School. Fransche Zomer aan het Spoel: wegens succes herhaald! Ellen speelt ‘klatergoud en schone schijn’. Ze droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

zaterdag 27 augustus

Blues
14:00-01:00 uur, Culemborg, centrum, binnen en buiten: 27ste editie Culemborg Blues met Laurence Jones (UK), Harlem Lake XXL, Wille & The Bandits (UK), Troy Redfern (UK), Copperhead County, Barrelhouse, Grollo, Catfish (UK), Electric Hollers, Lefthand Freddy, The Matt Woosey Band (UK), Earl Jackson and The CC Jerome Allstars (UK/NL), Kids In The Blues, La Grange, Robbert Duijf, Mojo Hand, Trouble No More, Chicago Capitols The Emoji Project en Blue Riot Combo (BE). Meer informatie, zoals het blokkenschema: www.culemborgblues.nl

Dansworkshop
19:30, Culemborg, Jongerenruimte ElkWelzijn. Deze zomervakantie bieden de jongerenwerkers van ElkWelzijn leuke activiteiten aan voor kinderen en jongeren. Belangstellenden kunnen meedoe op woensdag 27 juli mee aan de dansworkshop, vanaf 8 jaar. Locatie: Jongerenruimte ElkWelzijn. De tijd volgt nog. Aanmelden bij Niels Jonker vóór 18 juli: njonkers@elkwelzijn.nl of 06-53113554. Instagram voor alle actuele info en pop-up activiteiten: @jongerenwerkelkwelzijn.nl

zondag 28 augustus

Bijen kijken op de Meent
14:00, Culemborg, De Meent. Zondag 28 augustus is het de laatste keer dat de bijenstal op de Meent open is voor publiek.Vanaf 14.00 tot 16.00 uur is de stal open. Men kan de bijen aanzet werk zien in de demonstratiekast (achter glas). Er zijn imkers aanwezig voor uitleg. Deze zondag is de laatste zondag dat de stal open is voor publiek.

donderdag 1 september

Dansworkshop Bolderburen
13.30 uur, Culemborg, Buurtcentrum Bolderburen. De gratis dansworkshop in Buurtcentrum Bolderburen was erg leerzaam en gezellig, maar zeker ook heel warm. Lieneke Brugmans van Volksdansgroep Oriënt heeft de deelnemers verschillende internationale dansen aangeleerd o.a. uit Griekenland, Israël en Nederland. Er komen echter nog twee middagen op donderdag 7 juli en na de zomervakantie op donderdag 1 september, dus zeker weer kansen om deze leuke workshop mee te beleven. Iedereen is welkom na aanmelding via: aanmeldenbb@gmail.com

Hans Dorrestijn
20:15, De Fransche School, Culemborg. Hans Dorrestijn speelt zijn laatste programma ’t Houdt een keer op.Maar dat programma begint bij ons! Vanavond is namelijk zijn aller-aller-eerste try-out van die allerlaatste show. Voor de verandering wordt het een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.www.theaterdefranscheschool.nl/hansdorrestijn

Tiel

Dameskoor Pro Musica
19.45, Tiel, Zinder. Dameskoor Pro Musica is op zoek naar nieuwe leden. Daarom is er op donderdagavond 25 augustus en 1 september een open repetitie. Dames uit de regio Tiel die van zingen houden, zijn van harte uitgenodigd om een repetitie bij te wonen om te zien of het repertoire iets van hen is. Aanmelden is niet nodig. Repeteren is elke donderdagavond, van 19.45 tot 21.30 in Zinder. Het repertoire is breed en omvat meezingers, luisterliedjes, volksliedjes en folk songs en dit alles in diverse talen. Onder leiding van dirigent Rob Baas en begeleid op piano door Huib van Mierlo wordt er driestemmig gezongen. Voor vragen: I.van Malsen via 0637402907.

zaterdag 27 augustus

Rommelmarkt in Zoelen
09:00, Zoelen, Uiterdijk 12. Op zaterdag 27 augustus wordt door het Archeologisch Centrum Rivierenland een rommel- en kleedjesmarkt georganiseerd. Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur terecht op het terrein van gelegen aan de Uiterdijk 12 in Zoelen. Voldoende parkeergelegenheid. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt besteed aan de aanschaf van materialen voor de nieuw te vormen archeologische jeugdwerkgroep in Zoelen.Voor het verkopen van overbodige spullen of voor vragen, neem contact op met Gerard van Meerten 06-15117116 of gerardvanmeerten@gmail.com

zondag 28 augustus

Dorpsfair Zoelmond
10.00 uur, Zoelmond, Plein. De Dorpsfair van zondag 28 augustus wordt dit jaar uitgebreid met een kofferbakmarkt. Ook dit jaar kent de Dorpsfair weer een diversiteit aan kramen. De Stichting Dorpsfair werd vijf jaar geleden in het leven geroepen nadat er een initiatief kwam van de kinderen van de OBS de Klepper om een fontein te realiseren in het Jeroen Severs Plantsoen. Tijdens de Dorpsfair is het terras op het Plein met een sport-, dans- en muziekpodium. Dit jaar is de Kidsplace in de Schoolstraat. Al dwalend over het plein en door de straten treft men ook voldoende stands aan om de inwendige mens te voorzien van o.a. een ijsje of een stroopwafel. www.dorpsfair.nl

maandag 29 augustus

BC Midden Betuwe
19.45, Echteld, Dorpshuis De Hoge Hof. Belangstellenden kunnen elke maandagavond bridgen bij Bridgeclub Midden Betuwe. Aanvang 19.45 uur. Toegang gratis, vrije inloop. Adres: Dorpshuis De Hoge Hof van Echteld, Voorstraat 10 4054MX Echteld. Contact: Ankie Van den Berg- Veldkamp. Tel 06- 51790430.

West Betuwe

dinsdag 23 augustus

Kringloopschuur Heidewaard
10:00, Waardenburg. Kringloopschuur. Dinsdag 23 augustus is de Kringloopschuur weer open. Elke dinsdag van 10.00-12.00/13.00-15.00 uur. Alles is weer wat omgegooid. Veel nieuws binnen. Schoolspullen zoals gymkleding, woordenboeken e.d. Alle zomerkleding is voor de helft van de prijs. Hartelijk welkom! Naast shoppen is er ruimte voor ontmoeting, de koffie staat klaar.

vrijdag 26 augustus

Oogstdagen Voedselbos
09.00 uur, Geldermalsen, Voedselbos Lingehout, Tielerweg 56C. Van medio augustus tot begin oktober organiseert Voedselbos Lingehout op vrijdagen en zaterdagen oogstdagen in de boomgaard. Met zoveel mogelijk vrijwilligers worden er dan appels en peren geplukt. Iedereen kan vrijwillig mee komen plukken en het beloven gezellige dagen te worden. Iedere vrijwilliger krijgt als dank een zak appels mee naar huis en een waardebon voor vijf liter appelsap. Meer informatie: https://voedselboslingehout.nl/evenementen/oogstdagen/.

zaterdag 27 augustus

Iedersmarkt 2022
9.00 uur, Beesd, Pieterskerk, Voorstraat. Op zaterdag 27 augustus zal de Iedersmarkt weer plaatsvinden van 9.00 uur tot 15.00 uur. De markt vindt plaats op het kerkplein van de Pieterskerk aan de Voorstraat. De markt is vrij toegankelijk. Er is ‘antiek’ en curiosa te vinden en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Uiteraard zal het rad van avontuur er weer vrolijk op los draaien. Om de kramen goed gevuld te krijgen, kan iedereen op zaterdag 2 juli en 13 augustus van 9.00 uur tot 12.00 uur spullen inleveren op De Mouwe aan de Notendijk, Marienwaerdt. Alleen inname van schone spullen.

Oogstdagen Voedselbos
09.00 uur, Geldermalsen, Voedselbos Lingehout, Tielerweg 56C. Van medio augustus tot begin oktober organiseert Voedselbos Lingehout op vrijdagen en zaterdagen oogstdagen in de boomgaard. Met zoveel mogelijk vrijwilligers worden er dan appels en peren geplukt. Iedereen kan vrijwillig mee komen plukken en het beloven gezellige dagen te worden. Iedere vrijwilliger krijgt als dank een zak appels mee naar huis en een waardebon voor vijf liter appelsap. Meer informatie: https://voedselboslingehout.nl/evenementen/oogstdagen/.

zondag 28 augustus

Open dagen
13.00 uur, Varik, Waalbandijk. Stokerij Lubberhuizen en Stichting vrienden van de Dikke Toren organiseren samen de expositie van het werk van Gerry van der Velden. Dit vindt plaats op iedere zondag in de periode van 3 juli t/m 11 september. Onder aan de dijk, bij het pontje van Varik, staat de Dikke Toren. Daarnaast bevindt zich Stokerij Lubberhuizen. De expositie is in het Proeflokaal tussen de Stokerij en de Dikke Toren. De Toren kan beklommen worden en de Stokerij houdt rondleidingen, met een proeverij. Bezoek aan de Stokerij en het Proeflokaal is gratis, de toegang voor de Toren is € 2,50. Openingstijden van 13.00 - 17.00 uur.