Verkeerskennis opfrissen

geldermalsen • Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de gemeente West-Betuwe, een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente West-Betuwe. 

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. 

In twee bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente West-Betuwe. 

Eerste bijeenkomst: donderdag 15 september 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. Tweede bijeenkomst: donderdag 22 september 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. Zalencentrum De Ontmoeting, Achter ‘t Veer 20, 4191 AD Geldermalsen. Men wordt op beide dagen verwacht.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust een buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de eigen auto. Met een ritbegeleider maakt men een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten. De praktijkrit is er om tips en adviezen te geven ten aanzien van de rijvaardigheid. men kan door deelname het rijbewijs niet verliezen. 

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus West-Betuwe. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Meer informatie: 088 - 524 89 20.