• Eén van de straatversieringen die in Heukelum te zien is tijdens de feestweek.
• Eén van de straatversieringen die in Heukelum te zien is tijdens de feestweek. Foto: Aangeleverd

Jubileum Oranjevereniging Heukelum

heukelum • De Oranjevereniging bestond vorig jaar, op 9 september 2021 om precies te zijn, 85 jaar. Een jubileum wat men graag had gevierd, maar dat vanwege corona toen niet door kon gaan. De vereniging besloot om het dit jaar alsnog te vieren. Van 8 tot en met 17 september is het feest in het dorp, met een divers programma voor jong en oud.

Dat de Oranjevereniging in Heukelum leeft, is duidelijk. En in een tijd waarin veel verenigingen moeite hebben om vrijwilligers te vinden, is dat bijzonder te noemen. "We hebben momenteel 557 leden, best veel voor een kleine stad als dit", vertelt Denise Versluis, bestuurslid van de vereniging. "Bovendien hebben we ook genoeg nieuwe aanwas. In 2019 zijn er vier bestuursleden gestopt, maar er zijn er ook weer vijf bij gekomen, waaronder ook een aantal jonge meiden. Superfijn natuurlijk, want daardoor hebben we ook vertegenwoordigers van alle leeftijden in het bestuur zitten."

Eén van de nieuwe bestuursleden is Nellie Suiker. "Ik woon al zo'n vijftien jaar hier, maar ben sinds kort bestuurslid van de Oranjevereniging. Ik ben enige tijd terug met pensioen gegaan, maar wil nog heel graag bezig blijven. Het valt me op hoe groot de bereidheid hier is om te helpen. Los van het bestuur hebben we namelijk ook elke dag vrijwilligers nodig die helpen. Het is geen probleem om die te vinden."

Versierde straten

In Heukelum zijn de bewoners momenteel al druk bezig met de voorbereidingen van de straatversieringen. "Iedere wijk heeft namelijk een decennium toegewezen gekregen", legt Versluis uit. "Dat gaat van de jaren '60 uit de vorige eeuw tot de zero's van begin deze eeuw. Het is dus de bedoeling dat bewoners alles uit de kast trekken om de straten te versieren met typische dingen uit het toegewezen decennium. Er wordt ook een winnaar uitgeroepen, waarbij er zal worden gejureerd door de Oranjevereniging uit Hellouw. Dit thema komt ook nog terug op een feestavond, want op 16 september hebben we 's avonds 'Tijdmachine Entertainment'. Op die avond is er muziek te horen uit alle eerder genoemde decennia."
Op het programma staat verder een divers scala aan optredens en activiteiten. Zo wordt er op 8 september in de middag afgetrapt met een kinderbingo, waarna 's avonds de versie voor volwassenen wordt gehouden. De rest van de week is er een Q-Music-party, een Hollandse avond met onder andere John West en Vinzzent, komt het Arkels Visserskoor langs, is er een playbackshow en is er als afsluiter een foute 90's party. Genoeg te beleven dus voor jong en oud. De horeca wordt verzorgd door Partycentrum Schoonrewoerd, waar de Oranjevereniging al jaren prettig mee samenwerkt.

Kijk voor het volledige programma op de Facebookpagina van de Oranjevereniging Heukelum.

Gertjan den Ouden