• Jesse Dibbets (WNC): "Jammer dat er zo weinig publiek komt kijken."
• Jesse Dibbets (WNC): "Jammer dat er zo weinig publiek komt kijken." Foto: Jeroen de Bruin

WNC debuteert in de vierde divisie

Waardenburg • WNC speelt zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd in en tegen Goes. Het is het debuut van de Waardenburgers in de vierde divisie, de voormalige hoofdklasse.

Vaste waarde bij WNC is middenvelder Jesse Dibbets. Hij raakte eind vorig seizoen geblesseerd en miste een groot deel van de nacompetitie, maar kon nog wel een kwartiertje meedoen in de kraker tegen DUNO.

“Ik raakte in april geblesseerd toen ik na de training even op het doel ging staan en mijn enkelbanden afscheurde. Hierdoor miste ik het eind van het seizoen. Gelukkig kon ik nog wel even meedoen in de nacompetitie en de promotie meevieren”, aldus de 28-jarige inwoner van Rosmalen.

In een flow

WNC speelde een vlekkeloze nacompetitie. Door achtereenvolgens RVVH, ONS Sneek en DUNO aan de zegekar te binden, promoveerde WNC voor het eerst in zijn historie naar de vierde divisie. Dibbets had niet verwacht dat ze nog zouden promoveren. “Maar we zaten op een gegeven moment in een flow. Het zat allemaal mee en we streden voor elke meter.”

De middenvelder speelde in de jeugd van FC den Bosch en NEC en voetbalde acht jaar in de hoofdmacht van OJC in zijn woonplaats. In 2019 waagde hij de stap naar tweede-divisionist TEC. Dibbets: “Dat was op zich een mooie stap, maar ik had veel last van blessures en merkte dat ik er iets minder voor leefde dan de jongens die in Tiel voetbalden. Daar moet ik eerlijk in zijn. Er liepen daar voetballers rond die van het betaald voetbal kwamen en die hebben toch een andere mentaliteit.”

Zelf heeft hij ooit ook de ambitie gehad om betaald voetbal te spelen. “Toen ik twintig jaar was, werden we kampioen in de hoofdklasse en had ik wel het gevoel dat het erin zat. Maar ik kreeg toen last van zoveel blessures dat ik de ambitie heb laten varen.” Nu is hij branchemanager bij een uitzendbureau in Oss.

In 2020 werd hij gevraagd om bij WNC te gaan voetballen. Na een gesprek met trainer Cor Prein stemde hij toe. "Uiteindelijk heb ik mijn voetbalmaatjes Kay van den Boogaard, Sam van Doremalen en Melvin van Gestel ook nog meegenomen.”

Sprong in het diepe

Dit seizoen heeft WNC de selectie uitgebreid en zich versterkt met een aantal spelers. Dibbets is tevreden over de selectie. “We hebben een brede selectie. Er zijn maar een paar spelers vertrokken en we hebben goede spelers aangetrokken.”

Van de aanstaande tegenstander Goes weet Dibbets niet veel. “Het enige wat ik zeker weet, is dat het een eind rijden is vanuit Waardenburg. Verder weet ik dat ze vorige seizoen zijn gedegradeerd en zich danig hebben versterkt.“

De vierde divisie is een sprong in het diepe voor de Waardenburgers. Maar Dibbets is optimistisch: “Ik verwacht veel voetballende ploegen en dat is een voordeel voor ons. Vorig seizoen hadden we veel tegenstanders die tegen ons de bus parkeerden. Dat lag ons niet echt. We hebben een technische ploeg, maar in de nacompetitie hebben we bewezen dan we ook de beuk erin kunnen gooien wanneer dat nodig is.”

Verder heeft hij het erg naar zijn zin in Waardenburg. “We hebben een goede en hechte selectie. We zijn één grote familie en er is geen groepsvorming. Het is alleen jammer dat er zo weinig publiek komt kijken. Waardenburg is niet zo groot, maar ik had verwacht dat er meer mensen uit de regio naar ons zouden komen kijken. We spelen op het hoogste niveau in de omgeving. Misschien komt er meer publiek nu we in de vierde divisie spelen. Tijdens de promotiewedstrijd tegen DUNO was het in ieder geval lekker druk."

Pieter Jan van Oort