Midweeks succes

REGIO • Drie clubs waren midweeks succesvol in inhaalduels voor de competitie. Tricht en GVV wonnen allebei hun uitmatch en Vuren speelde thuis gelijk tegen de koploper. Tricht won in Gorinchem na een doelpuntrijke wedstrijd en royale tussenscores van 0-3 en 2-5 in een nog wel spannende slotfase knap met 4-5 van GJS. Bij Tricht maakte Tim van Dijken alle vijf goals van de groenwitten. Tevoren had hij in deze competitie nog pas één keer gescoord.

GVV zegevierde in Tilburg met 1-2 over de amateurs van Willem II. Roy Vereijken en Nick van Arkel zetten GVV diep in de tweede helft na corners van Danny Hak op een 0-2 voorsprong en na de Brabantse 1-2 hield GVV de zwaar bevochten winst vast. Vuren nam thuis tegen koploper GVV’63 voor rust na ruim een kwartier dankzij Björn Paul verdiend met 1-0 de leiding. In de tweede helft kwam GVV’63 door een treffer van Michel Kooijman tot 1-1 langszij.

Asperen thuis niet langs Lekvogels

asperen • Asperen en Lekvogels hebben aan een vermakelijk duel een punt overgehouden. In Asperen werd er door beide ploegen tweemaal gescoord: 2-2. Lekvogels was de eerste helft heer en meester. Het was dan ook een wonder dat het bij rust slechts 0-1 stond. Na rust hoopte Lekvogels het spel van de eerste helft vol te houden, maar dat lukte niet. Asperen ging opportunistische spelen en een kwartier voor tijd werd het 1-1 door Michiel den Hartog. Maikel Groenenberg leek Asperen twee minuten ook de overwinning te bezorgen, maar Tieme Kersbergen zorgde met een lob toch nog voor de 2-2. Ricardo Versteeg, die de zieke hoofdtrainer Jeffrey Kleijn deze zaterdag verving, had inderdaad gezien dat zijn ploeg de eerste helft goed weg kwam. “Zij begonnen zoals wij hadden willen beginnen. Alleen, als je zo kort voor tijd voor staat, hoop je het potje uit te halen. Jammer dat het niet gelukt is.”

Repeterend verhaal bij Heukelum

kinderdijk • In de strijd tegen degradatie heeft Heukelum een nederlaag geleden op bezoek bij De Zwerver. In een wedstrijd die een gelijkspel verdiende werd het 3-1. “Het is een repeterend verhaal bij ons”, verzuchtte Heukelum-trainer Jerome Ceton. “We krijgen complimenten, maar hebben veel kansen nodig om te scoren en geven vandaag ook makkelijk de goals weg.” Zijn ploeg was de eerste helft de bovenliggende partij, zonder dat het enorme kansen creëerde. Wel was de 0-1 van Benjamin Meijdam terecht. Daarna wilde Heukelum echter te mooi uitverdedigen, waardoor het de 1-1 weggaf. Na rust was het rommeliger. De Zwerver kwam op voorsprong door een cornerbal die direct binnenviel, waarna Ferry Meijdam (2x), Tim Schwebke en Sil van Putten kansen misten op de gelijkmaker. De 3-1 viel uit een penalty. Aankomende dinsdag speelt Heukelum thuis tegen EBOH en volgende week zaterdag speelt de hekkensluiter thuis tegen de nummer voorlaatst: Arkel. Ceton: “Een week waarin we gaan voor zes punten.”