Bop Herwijnen

herwijnen • Woensdag 23 maart is er van 10.00 tot 12.00 uur in dorpshuis "de Poort” Bop Herwijnen. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Deze ochtend is het mogelijk diverse spelletjes te spelen en kan men deelnemen aan de sjoelcompetitie. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043.


Duurzame markt bij GeoFort Herwijnen

herwijnen • Weidevogels beschermen, bermbloemen zaaien, of collectieve zonnepanelen op daken? Dit zijn een paar van de plannen die nu met geld uit het Duurzaamheidsfonds van Betuwewind worden uitgevoerd. Iedereen is 9 april welkom om van 12.00 tot 14.30 uur gratis de Duurzaamheidmarkt te bezoeken om kennis te maken met de mensen achter deze duurzame en innovatieve plannen. Het Duurzaamheidsfonds Betuwewind stelt elk jaar een flink bedrag beschikbaar om innovatieve projecten te ondersteunen die de energietransitie en bescherming van landschap en biodivesiteit versnellen. Zo geeft Betuwewind een deel van de winst van de windmolens terug aan onze samenleving. Ook weer in 2022. Inschrijven kan via www.betuwewind.nl/duurzaamheidsmarkt


Stinzenplanten excursie

neerijnen • De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 3 april een stinzenplanten excursie. Op landgoed Waardenburg Neerijnen groeien veel stinzenplanten, zoals: knikkend vogelmelk, bostulp. Stinzenplanten zijn in de middeleeuwen in Nederland ingevoerd om te zorgen voor kleur rond de buitenplaatsen in het vroege voorjaar. En dat is nu nog steeds zo. De duizenden opvallende bloemen maken duidelijk dat de lente is begonnen. De wandeling gaat door het parkbos en de kasteeltuin. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start om 10.00 uur. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p.