Fietsster aangereden tijdens verlenen hulp

woerden • Op de doorgaande fietsroute Veldwijk in Woerden is vrijdagmiddag een man te water geraakt. Bij het verlenen van hulp aan de man reed een brandweerbusje per ongeluk tegen een fietsster aan.

Hoe de man te water is geraakt, is onbekend. Vermoedelijk haalden omstanders het slachtoffer uit het water waarna hulpdiensten zich over de man hebben ontfermd. De duikers van de brandweer die onderweg waren, hoefden dus niet meer het water in. Tijdens het achteruitrijden had de bestuurder van het brandweerbusje de vrouw niet opgemerkt. Volgens getuigen kwam zij verkeerd terecht en bezeerde zij bij de aanrijding haar enkel. De aanwezige hulpdiensten verleenden direct hulp. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. 


Chillavond

Woerden • Inloophuis ‘Leven met kanker’ start op woensdagavond 16 februari om 19.00 uur met een ‘chillavond’ voor tieners (12 tot 18 jaar) die thuis te maken hebben met een ziekte of ernstige aandoening. De invulling van de avond wordt bepaald door de jongeren zelf. Het doel is om leuke dingen te doen en herkenning bij elkaar te vinden. De eerste avond start met een kennismakingsspel, gevolgd door de verwachtingen over deze avonden. Later is het tijd voor tiktok filmpjes opnemen en het spel ’30 Seconds’. Drie nieuwe vrouwelijke vrijwilligers begeleiden de avond. Aanmelden kan telefonisch via: 0348-447643 of 06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.


Einde dreigt voor Graag Gedaan

woerden • Graag Gedaan, een vrijwillige klussendienst, dreigt uit Woerden te verdwijnen. Dit omdat het initiatief vanwege aangescherpte doelstellingen niet langer onder Hart voor Woerden mag vallen. Graag Gedaan doet vooral klusjes bij ouderen, mensen met een kwetsbaarheid en statushouders. Progressief Woerden en ChristenUnie-SGP willen van het college weten of het op de hoogte is van de opheffing. Beide partijen zijn ook benieuwd wie de klusjes nu gaat doen voor deze groep bewoners.


Voorstelling in Het Klooster

woerden • De zaaldeuren van theater Het Klooster in Woerden zijn weer open. Op donderdag 10 februari is vanaf 20.15 uur de satirische toneelvoorstelling van Veenfabriek De Klap I - Krant te zien.

Krant, het eerste deel van De Klap, gaat over de redactie van een krant die - zo goed als het gaat - verslag doet van een wereldwijde aardbevingsramp, en nog maar één correspondent voor heel Zuid-Amerika heeft, die net in Paramaribo zit. Een satire vol liefde en stress, over bureauhelden die het onmogelijke proberen vol te houden. Kaarten à 18,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.

q  www.kloosterwoerden.nl  





Tussen 2021-2024 speelt de Veenfabriek het drieluik De Klap. Elk deel portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel moet verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. 

Krant, het eerste deel van De Klap, gaat over de redactie van een krant die - zo goed als het gaat - verslag doet van een catastrofale aardbeving. Een satire vol liefde en stress, over bureauhelden die het onmogelijke proberen vol te houden. 

Kaarten à 18,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. Deze activiteit maakt ook deel uit van de serie Toneel: 3x ademloos voor 39 euro. Voor meer informatie hierover: www.kloosterwoerden.nl.

Bezoekers dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.