Sportlust '46 versterkt zich in voorhoede

woerden • Sportlust ’46 heeft zich versterkt met Fouad Belarbi. De aanvaller, die volgens trainer Patrick Loenen op meerdere posities uit de voeten kan, sluit per direct aan bij de roodhemden. 

De afgelopen weken trainde Belarbi al mee op Sportpark Cromwijck. "We zijn al een paar keer eerder bezig geweest om hem naar Woerden te halen", zegt Loenen. "Ik ben dan ook erg content dat dit uiteindelijk is gelukt! Met zijn snelheid en goede individuele actie kan hij zowel centraal als op de flanken voor veel dreiging zorgen."

Door het tussentijdse vertrek van Quincy Arends was er bij de koploper van de derde divisie behoefte aan een extra aanvaller. Belarbi speelde eerder bij onder andere het Utrechtse Hercules, Eemdijk en IJsselmeervogels. De afgelopen drie seizoenen speelde hij bij tweededivisionist AFC en had daar een belangrijke aandeel in het meest recente kampioenschap van de Amsterdammers.

Alle posities

Naast Belarbi wist Sportlust ’46 Joshua Patrick te strikken voor volgend seizoen. De aanvaller komt over van tweededivisionist GVVV. Hij speelde in het verleden voor Argon, het Amsterdamse AFC, DOVO en in Ermelo voor divisiegenoot DVS'33. Patrick kan op alle posities in de voorhoede wel uit de voeten. TC Lid Wim van den Bosch is zeer content met de komst van de aanvaller. "Joshua kan eigenlijk op alle posities in de voorhoede wel uit de voeten. Hij is zeer doelgericht en heeft een ongelofelijke goede mentaliteit." Daarnaast is Patrick topfit en blijft hij gaan. "Ik zie hem als een absolute aanwinst en meerwaarde voor onze ploeg. Bij DOVO scoorde hij in één seizoen 37 goals. Dan kan je echt wel wat op dit niveau."