Clubs plannen oefenduels in

regio • Na het besluit van de KNVB dat de reguliere competities in het weekend van 21 februari weer worden hervat, plannen clubs verschillende oefenwedstrijden in. Zo ook afgelopen dinsdagavond. SCH ’44, Siveo ’60, VV Kamerik en SC Woerden kwamen alle vier in actie. Sportlust ’46 moest het duel met TEC Tiel afblazen.

Te beginnen met het verhaal rondom Sportlust ’46. De ploeg zou dinsdagavond oefenen tegen TEC Tiel uit de tweede divisie. Echter, de Woerdenaren kampten met een aantal coronabesmettingen en pijntjes waardoor het duel niet door kon gaan. Afgelopen zaterdag werd het elftal op bezoek bij Katwijk al gedwongen om een beroep te doen op de doelmannen van de thuisploeg. Daarnaast deed ook proefspeler Fouad Belarbi mee en trof doel. Maandag werd hij ook daadwerkelijk vastgelegd.

Over naar de ploegen die wel oefenden. SCH ’44 nam het dinsdagavond in eigen huis op tegen Desto. De Utrechtse derdeklasser was met 4-2 te sterk. In de rust stonden de Harmelenaren nog met 2-1 voor via treffers van Jeffrey Buijt en Stanley Mailoa, maar in de tweede helft was dat niet vol te houden. "We gaven het zelf weg, maar het was wel een hele leuke wedstrijd. Een gelijk opgaande wedstrijd met twee teams die van aanvallend voetbal houden", vertelde trainer Nils Peters na afloop.

Voor SC Woerden eindigde het oefenduel met de zondagtak van VVIJ in een 2-2 gelijkspel. De Woerdenaren kwamen op een 2-0 achterstand te staan, maar via Ingmar Rollof en Aime van den Bovenkamp werd de stand weer gelijk getrokken. "Het was een goede oefenwedstrijd waarin wij terecht terugkwamen tot een gelijkspel. Ik heb bij vlagen echt genoten van ons combinatiespel en er zijn mooie aanvallen opgezet", aldus trainer Mike Doornkamp. Overigens schoot Ingmar Rollof vanaf de middenlijn raak. “En dat al voor de tweede keer dit seizoen."

Siveo ’60 werkte dinsdagavond bovenal een nuttige oefenwedstrijd. De Zegveldse ploeg van Koos van Zoest ging met 2-1 onderuit tegen vierdeklasser Woubrugge. In de eerste helft kwam het elftal al op een achterstand te staan, maar die stand werd al snel gelijk getrokken via een treffer van Lucas Vermeij. In de tweede helft viel voor Woubrugge de tweede treffer uit een rommelige situatie. "Er stond veel wind en de wedstrijd was geen beste. Wel was het een nuttige oefenwedstrijd. Als was het alleen maar voor het wedstrijdritme richting de herstart van de competitie", liet trainer Koos van Zoest weten.

Voor VV Kamerik was het dinsdagavond tegen het Utrechtse PVC even puzzelen. De ploeg speelde met een halve selectie en enkele spelers werden op andere posities uitgeprobeerd door trainer Yoni Sahertian. Mede daardoor stond er na negentig minuten voetbal een 0-5 uitslag op het bord. "Er werden veel individuele fouten gemaakt, maar je kan ze beter nu dan in de competitie maken", toonde Sahertian zijn gevoel voor understatement. Bij PVC stond oud-Kamerik trainer Patrick de Ruijter voor de groep. Hij maakt bij de derdeklasser het seizoen af. Zaterdag wordt door VV Kamerik geoefend tegen het tweede elftal van De Meern.