Kwakkenbos op kandidatenlijst

woerden/harmelen • Paul Kwakkenbos uit Harmelen heeft zich kandidaat gesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Harmelenaar staat op plek zes van de kandidatenlijst van Woerden&Democratie.  

Kwakkenbos is bekend als oprichter van het Dorpsplatform Harmelen en stichting De Groene Buffer Woerden. Hij zat al eerder - tussen 1998 en 2006 - in de Woerdense gemeenteraad. Zijn bijdrage zal voor een belangrijk deel gestoeld zijn op het in zijn ogen broodnodige 'nieuwe elan' waarbij openheid en transparant bestuur voor de inwoners centraal staan. "Nieuw elan zal vanaf de basis, de volksvertegenwoordigers, moeten komen. Dat zijn de mensen die plechtige beloften doen vóór de verkiezingen. Daar vloeit uit voort dat zij bij de bestuurlijke tak openheid, betrouwbaarheid en transparantie moeten afdwingen." Hij vindt dat veel bestuurders zich gedragen als proces-managers en te vaak een soort 'hoe krijg ik het er doorheen'-strategie volgen. Daardoor staan zij met de rug naar de bevolking. Kwakkenbos vindt dat deze vorm bestuur tot het verleden dient te horen, om te beginnen in Woerden.


BVNL doet mee aan verkiezingen in Woerden

woerden • Belang van Nederland (BVNL) doet op woensdag 16 maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Woerden. 

De partij is landelijk actief en werd vorig jaar opgericht door Tweede Kamerlid Wybren van Haga, nadat hij zich afsplitste van Forum voor Democratie. Het motto van de Woerdense afdeling van de partij is: 'Wij geven de gemeente aan u terug'. Lijsttrekker is de 39-jarige Mario Voorbij uit Harmelen. Hij ziet naar eigen zeggen al jaren met lede ogen aan hoe de politiek een steeds dikkere vinger in de pap van de burger krijgt. Als rasechte ondernemer ergert Voorbij zich aan alle bemoei- en regelzucht van bovenaf, terwijl de burger die een keer iets nodig heeft stelselmatig nul op het rekest krijgt. "De overheid moet dienstbaar zijn", vindt Voorbij. "Burgers weten zelf heel goed hoe zij hun gemeente willen inrichten. Zij zijn tenslotte degenen die er wonen en werken. Ze verdienen autonomie over hun eigen leefomgeving."

Zonder QR-codes

Met BVNL wil Voorbij zorgen voor minder regeldruk en meer vrijheid voor lokale ondernemers. Het groene karakter van de gemeente Woerden moet behouden blijven, maar niemand krijg een windmolen in z'n achtertuin en er worden geen boeren van hun eigen erf gejaagd. Wat de coronamaatregelen betreft: die ziet Voorbij in Woerden liever vandaag dan morgen nog verdwijnen. "Onze gemeente heeft zwaar geleden onder het buitenproportionele beleid. Wat BVNL betreft gaat Woerden weer helemaal open. Uiteraard zonder QR-codes en andere onzin." Er is volgens Voorbij een hoop werk te verzetten in Woerden. "We willen een eigen huisartsenpost, een onderzoek naar het toezicht op de zorg, snelle realisatie van meer woningen, toegankelijk en gedegen onderwijs voor alle kinderen en een aanzienlijke verbetering van de infrastructuur."