• Parkeergarage Castellum.
• Parkeergarage Castellum.

Proef met eerste uur gratis parkeren in parkeergarage verlengd

Algemeen

WOERDEN • De proef met het eerste uur gratis parkeren in de parkeergarages van Woerden wordt verlengd. Dit is besloten op verzoek van de gemeenteraad.   

De proef, die half november vorig jaar begon en dinsdag zou eindigen, is verlengd tot tenminste 1 april. Het weggeven van het eerste uur gratis parkeren is bedoeld als steuntje in de rug voor de lokale ondernemers. Door een wijziging van de parkeerregels kwamen er minder bezoekers naar de binnenstad. Reden voor de gemeenteraad om in te stemmen met de proef. 

Lockdown
Omdat de niet-essentiële winkels tijdens de lockdown dicht moesten, konden niet alle ondernemers profiteren. Nu de maatregelen zijn versoepeld en de winkels weer open zijn, is de steun in de vorm van het gratis parkeren volgens de raad juist nu hard nodig. Dit was aanleiding voor een aantal fracties om een verzoek bij het college in te dienen om de proefperiode te verlengen. De ondernemers zijn dan ook blij dat dit verzoek in de gemeenteraadsvergadering is aangenomen.

De cijfers van de eerste proefperiode moeten uitwijzen of de bezoekersaantallen in de binnenstad zijn gestegen door de parkeeractie. Omdat deze periode deels in de lockdown viel, kan onvoldoende worden aangetoond of het gratis parkeren een positieve bijdrage hieraan heeft geleverd. Besloten is om de cijfers van de gehele proefperiode in april te delen met de gemeenteraad. Deze cijfers bepalen of de gemaakte kosten opwegen tegen het resultaat en of er mogelijk nog een verlenging komt na 1 april. De gemeenteraad denkt de gemaakte kosten te dekken met de coronagelden die het Rijk verstrekt.