• Een aantal deelnemers van Nooit Gedacht.
• Een aantal deelnemers van Nooit Gedacht. Foto: Aangeleverd

Jubilarissen lopen mee bij Vierdaagse

oud-alblas • Meerdere leden van wandelsportvereniging Nooit Gedacht uit Oud-Alblas lopen dit jaar voor de dertigste keer de Vierdaagse van Nijmegen.

Van 19 tot en met 22 juli trekken Joke, Martin en Henk voor de dertigste keer hiervoor hun wandelschoenen aan. Wat ze er zo bijzonder aan vinden? "De sfeer, het publiek, de bewoners die voor je klappen en je op lekkers trakteren, de muziek die je overal hoort, het gezang, de militairen die in marstempo voorbijkomen, de grappen en grollen onderling, de puddingbroodjes bij Lienden, de pittige Zevenheuvelenweg, het groepsgevoel met al die wandlaars om je heen en de laatste dag over de Via Gladiola met de feestende wandelaars, er is zoveel om op te noemen. De eerste keer verbaas je je over de hoeveelheid mensen die meelopen en aan de kant zitten. De tweede keer denk je: ben ik hier vorig jaar ook geweest? De derde keer weet je waar je je bevindt en waar de rustposten zijn. Ieder jaar daarna is het een belevenis op zich.’’

Jubilarissen Willem en Raymond lopen voor de tiende keer mee en Mariëlle voor de vijftiende keer. Theo loopt maar liefst voor de 46e keer en Hendri voor de 43e keer mee te doen. Samen met andere clubgenoten hopen zij weer mooie dagen te beleven in Nijmegen. “Er worden veel lolletjes gemaakt onder elkaar en je helpt elkaar waar nodig. Je sleept elkaar erdoorheen.”