Dijkderby komt weer op agenda

regio • Eerst nog even de zomervakantie en dan kunnen de amateurvoetballers uit de west-Alblasserwaard weer vol aan de bak in de competitie 2022-2023. De eerste indruk van de poules: pittig en interessant.

Te beginnen met de eerste klasse C, waarin nieuwkomer De Zwerver na de spectaculaire winst in de nacompetitie is terecht gekomen. De Kinderdijkers treffen er een reeks sterke ploegen, waaronder het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Rijsoord en ambitieuze teams als RVVH en XerxesDZB. 

Mooie afdeling
Volledig nieuw in het zaterdagmilieu zijn de voormalige zondagclubs CVV Zwervers en Spartaan ’20. “Een super mooie afdeling”, zegt De Zwerver-trainer Joery van der Waal, die zich vooral verheugt op de ‘Dijkderby’, oftewel de dubbele clash met streekgenoot Nieuw-Lekkerland. “Het is lang geleden dat we in de competitie tegen elkaar uitkwamen”, glimlacht de succescoach. “In ‘mijn tijd’ hebben we twee keer tegen elkaar gespeeld: vriendschappelijk en voor de beker. Dat waren al duels vol vuur en passie. Heerlijk om straks ‘voor het echie’ tegen Nieuw-Lekkerland te voetballen.”

Van der Waal heeft veel vertrouwen in zijn selectie en verwacht een leuk jaar in 1C. “Ik weet dat de rek nog lang niet uit ons team is”, zegt hij. “Dus moeten we gewoon prima kunnen meekomen op het hogere niveau.”

Geen eenvoudige klus
Alblasserdam vindt zichzelf na promotie terug in de tweede klasse H. Een afdeling waar de ploeg twee streekopponenten treft. De eerste, vv Streefkerk, promoveerde verrassend mee uit 3C, de ander, Papendrecht, degradeerde onnodig uit de eerste klasse. Hoe Alblasserdam het gaat doen in 2H is in nevelen gehuld. Van de oude kampioensploeg vertrokken nogal wat sterkhouders naar elders. Daartegenover staat de entree van een flinke groep nieuwkomers. Het is aan Takac om van de ‘blijvers' en de ‘komers' een evenwichtig elftal samen te stellen. Geen eenvoudige klus.