• Tweedeklasser Schelluinen kan de borst nat maken.
• Tweedeklasser Schelluinen kan de borst nat maken. Foto: Rick den Besten

Schelluinen kan aan de bak in 2H

schelluinen • Kersverse tweedeklasser vv Schelluinen is ingedeeld in een mooie regionale tweede klas. Met tegenstanders als Roda Boys, GRC14, Papendrecht en GJS mag de ploeg van trainer Richard van Gils de borst nat maken.

“We kunnen inderdaad aan de bak”, ziet de Oosterhouter. “Dit wisten we van te voren en deze indeling wilden we ook graag. In eerste instantie zocht ik naar 2F, maar we spelen in 2H.”

Van Gils betreurt de degradatie van de regioclubs Arkel en Sleeuwijk. “Dan had het nog mooier geweest. Maar we mogen niet klagen en moeten nu laten zien wat we waard zijn. Roda Boys is in mijn ogen favoriet, die zullen gelet op hun selectie en wensen wel een keer kampioen moeten worden. Verder denk ik dat een grote groep clubs aan elkaar gewaagd zullen zijn.”

De voormalige profspeler van onder andere RBC en Eindhoven weet uit ervaring dat de start belangrijk is. “Aan de andere kant is sterk eindigen, zoals Heukelum deed, ook niet verkeerd. Door de versterkte degradatie gaan er vier ploegen rechtstreeks uit. We hebben ambities en zullen natuurlijk voor een periodetitel gaan, maar eerlijk gezegd ben ik ben tevreden als Schelluinen zich rechtstreeks weet te handhaven.”

Peursum 'verlost' van Dordt

In 4E ontmoet Peursum maar liefst vijf nieuwe ploegen. Trainer Hans Harmans kan niet meer op de fiets naar de voor hem zo vertrouwde Dordtse tegenstanders.

“Mijn thuiswedstrijden zijn geschrapt, maar voor een dorpsclub als Peursum is het wel lekker om nog meer de regio in te gaan. Persoonlijk vind ik het jammer dat het gedegradeerde Dubbeldam, waar ik al meer dan 40 jaar lid ben, niet bij ons is ingedeeld”, aldus Harmans.

“Ik denk op voorhand dat het voor ons bekende Groot-Ammers tot een van de favorieten voor de titel behoort. De ploegen uit de Betuwe zoals Rhelico, Beesd en GVV zeggen mij niet zoveel. We gaan het beleven. Vorig seizoen snoepten een ploeg of zes, zeven veel punten van elkaar af en kon iedereen winnen van elkaar. Ik heb geen beeld hoe dat dit komend seizoen gaat worden.”

Theo Sprong