Veel vertraging door ongeval op A15

alblasserwaard • Een ongeval met een auto en een motor op de A15, ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam, zorgde dinsdagochtend voor veel vertraging.

Het ongeluk gebeurde op de rijbanen in de richting van Gorinchem. Er bleef slechts één rijstrook open. Er kwam een berger aan te pas om de voertuigen weg te halen. De ambulance kon onverrichter zake terugkeren; niemand van de betrokkenen raakte gewond. Wel ontstond er een lange file met ongeveer een uur vertraging en was ook op de provincialeweg N214 drukker dan normaal.


Man uit Groot-Ammers gewond bij schietincident

alblasserwaard • Bij een schietincident aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam is zaterdagavond een 29-jarige man uit Groot Ammers-gewond geraakt. 

Het slachtoffer was aanspreekbaar en is naar een ziekenhuis overgebracht, zijn verwonding was niet levensbedreigend. De politie startte een onderzoek en hield drie mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het voorval. 

Een 25-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam en een 27-jarige plaatsgenoot werden dezelfde avond in Voorburg aangehouden. Een 68-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam werd die avond in zijn woonplaats gearresteerd. De drie verdachten zitten vast en worden verhoord. De twee verdachten werden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of zij langer moeten blijven vastzitten. Over het motief kon de politie ook op dinsdag nog niets zeggen. "Het lijkt er ieder geval op dat er op enig moment een ruzie is ontstaan waarbij geschoten is”, aldus een persvoorlichter van de politie. De politie heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt wat er precies gebeurd is. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.