• De organisatoren van Loop naar de Pomp.
• De organisatoren van Loop naar de Pomp. Foto: Aangeleverd

Jubileumeditie Loop naar de Pomp

noordeloos • De eerste zaterdag van september is er voor de tiende keer de hardloopwedstrijd Loop naar de Pomp in Noordeloos.

Als gevolg van corona is het Grote Rivieren Loopcircuit van atletiekvereniging Typhoon opgehouden te bestaan. Lokale organisaties kregen de vraag werden gesteld of ze op eigen houtje door wilden gaan. Voor Loopcomité Noordeloos was het antwoord makkelijk: ja, natuurlijk! Al was het maar omdat de coronabeperkingen tot tweemaal toe een streep hadden gehaald door de 10e en dus jubileumeditie van de Loop naar de Pomp. Traditiegetrouw is de start en finish zaterdag 3 september bij de karakteristieke dorpspomp. 

Dezelfde pomp die een hoofdrol speelde bij de geslaagde publiciteitsstunt tijdens de Marathon van Rotterdam afgelopen najaar. Daar liep Noordelooser en ultraloper Gert Maasland in een speciaal ontworpen en vervaardigd pomppak van maar liefst vier meter hoog en 28 kilo zwaar de ruim 42 kilometer door de havenstad. Uiteraard is de lopende pomp op zaterdagmiddag 3 september van de partij. En ook na binnenkomst van de laatste loper blijft het nog gezellig In Noordeloos met een optreden van de klompenrockers van Niks aan de Zeis.

Om het jubileum extra te vieren en het dorp te bedanken voor tien jaar steun is er voor elke deelnemer uit Noordeloos gratis een loopshirt. Verdere info over de Loop naar de Pomp op www.noordeloos.nl; deelname via www.inschrijven.nl.