Wendy Bron tweede op EK BMX

schelluinen • Wendy Bron-Dekker (50) uit Schelluinen haalde vrijdagavond zilver op het EK BMX in de Belgische plaats Dessel. Ze behaalde de tweede plek in de categorie Cruiser Woman 30 jaar en ouder. De titel ging naar Rebecca Gohl uit Engeland en brons was voor Astrid Deluscluse uit Frankrijk.


Isis Versluis als tweede op podium

alblasserwaard • De mountainbikers van Jan van Arckel hebben tijdens de landelijke competitie in Hapert goed gepresteerd. 

Op een uitdagend parcours werden zware wedstrijden verreden. In categorie 5 had Isis Versluis (Meerkerk) een superstart. Ze was veruit als snelste weg van de 38 deelnemers en pakte in de eerste ronde een voorsprong van zeven seconden op de naaste achtervolgers. 

Daarna kreeg ze last van steken in haar zij, waardoor ze niet het maximale uit haar wedstrijd kom halen. Isis werd uiteindelijk vierde en mocht als tweede meisje naar het podium. 

In categorie 2 reed Zeb Mesker uit Meerkerk een goede race. Zeb, bezig aan zijn eerste seizoen, eindigde in Hapert op de twaalfde plaats. In categorie 3 reed Willem van Wijngaarden (Giessenburg) een stabiele race. Hij eindigde op de negentiende plaats. In categorie 4 reed Max van Kolfschoten (Giessenburg) naar de vijfde plaats.  


Geen podium voor nieuwelingen Jan van Arckel

alblasserwaard •  Van de nieuwelingen van Jan van Arckel stonden Bram Jansen (Lexmond), Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam) en Tim Verwolf (Langerak) zondag aan de start in Westerloo, België. De Jan van Arckel-mannen koersten attent mee. Het werd een massasprint. Joris werd vierde, Tim dertiende en Bram 24e.