• Joop Broer assisteert bij de aansluiting.
• Joop Broer assisteert bij de aansluiting. Foto: Aangeleverd

Eerste glasvezelaansluiting een feit

molenaarsgraaf • De eerste door Digitale Stad aangelegde glasvezelaansluiting in de voormalige gemeente Molenwaard is een feit. 

Bij de familie Baan, aan de Kweldamweg te Molenaarsgraaf, is afgelopen week de eerste glasvezelaansluiting gerealiseerd. Dit met ondersteuning van Joop Broer, bestuurslid van Stichting Glasvezel Molenwaard was. Vier maanden na de start van de graafwerkzaamheden worden nu eerste adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. In de komende maanden worden de 5.300 geselecteerde adressen in Molenwaard aangesloten op het glasvezelnetwerk. Perry Wendel, projectmanager Digitale stad: "Met de bewoners wordt en afspraak ingepland om een glasvezelhuisaansluiting op te leveren. Hiervoor komt een monteur van Selecta Infratechniek langs om de glasvezelaansluiting in huis af te monteren.'
Hari Sacirovic, projectmanager bij Selecta Infratechniek, stelt dat dit geen makkelijk proces is. "De vele watergangen en de beperkte bermruimte vragen om goede afstemming met bewoners, gemeente, provincie en waterschap. We hebben het uitrolgebied in kleinere gebieden opgesplitst. Dit vertraagt de uitrolsnelheid iets, maar hierdoor is de aanleg van glasvezel wel voorspelbaarder qua doorlooptijd. Onze glasvezelvoorbereiders lopen al geruime tijd in de gebieden zodat we goed inzichtelijk hebben welke werkzaamheden wij moeten verrichten om glasvezel op elk adres op te leveren.”