Waterschap iets duurder

regio • Ondanks toenemende kosten voor waterveiligheid, voldoende en schoon water, meldt het waterschap dat het is gelukt om om de stijging van de tarieven voor de waterschapsbelastingen beperkt te houden. 

Een gezin met kinderen en een eigen woning betaalt in 2022 gemiddeld 1 euro meer aan waterschapsbelastingen dan vorig jaar. Het waterschap De Stichtse Rijnlanden besteedt in 2022 ruim 63 miljoen euro aan het zuiveren van het afvalwater van huishoudens en bedrijven. Komend jaar geeft het waterschap ook ongeveer 45 miljoen euro uit aan het onderhouden en versterken van de dijken om bescherming te bieden tegen overstromingen. Voor het stelsel van gemalen en stuwen om te zorgen dat de leefomgeving niet te nat en niet te droog wordt is komend jaar ruim 49 miljoen euro uitgetrokken.
Ook stimuleert het waterschap gemeenten en inwoners om waterbewust te leven. Voor gemeenten is er ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan het verbeteren van de waterkwaliteit en de gevolgen van heftige regen in het stedelijk gebied.