Wachten tot het donker wordt! Angelique van Lierop (l) en Tessa Koopman (r) van UIT in IJsselstein samen met een paar enthousiaste fotografen.
Wachten tot het donker wordt! Angelique van Lierop (l) en Tessa Koopman (r) van UIT in IJsselstein samen met een paar enthousiaste fotografen. Foto: Karin Doornbos

IJSSELSTEIN • "Hoera, hij brandt weer!" Zaterdagavond gingen voor de 23ste keer de lampjes aan in ‘de Grootste Kerstboom ter wereld'. Als altijd ook weer een dankbaar object voor fotografen.

De ontsteking van de boom, normaal gesproken een groot publieksspektakel met artiesten en live-optredens, moest vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar zonder toeschouwers plaatsvinden. Het evenement was te volgen via een live-stream. IJsselstein is blij dat de lampjes weer branden. “Een baken van licht en verbinding in deze coronatijd.” En: “Dit hebben we echt nodig nu”, zijn enkele reacties van aanwezige buurtbewoners. Ook de ondernemers zijn blij. “Deze verlichte kerstboom is een echte trekpleister, een magneet voor de binnenstad en de winkels.” De boom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer. "Soms zelfs helemaal vanaf de Van Brienenoordbrug in Rotterdam."

Rondje Grootste Kerstboom

De verlichte zendmast is naast een regionale bezienswaardigheid, ook een dankbaar object voor fotografen. Voor UIT in IJsselstein (tourist info) een reden om een leuke activiteit rond het thema te bedenken. “We zien in deze periode altijd veel prachtige foto's voorbijkomen”, zegt Angelique van Lierop, coördinator van het toeristisch infopunt. “Het lijkt ons leuk om dit te stimuleren en we willen dan ook zoveel mogelijk mensen oproepen om ook een mooie of bijzondere foto van de verlichte boom in te sturen.” 
Ter inspiratie stippelden Angelique en collega Tessa Koopman een route uit met fotogenieke plekken in en rond IJsselstein. Dit fiets- en wandelrondje is te vinden op de website van de organisatie. “Wij nodigen iedereen van harte uit om een Rondje Grootste Kerstboom te maken en vanaf één van de gekozen locaties een plaatje te schieten”, aldus Angelique en Tessa.
De foto's kunnen gedeeld worden via de diverse sociale mediakanalen met vermelding van @inijsselstein.nl en #inijsselstein. Je kunt de foto ook mailen naar: info@uitinijsselstein.nl. Insturen kan tot uiterlijk 7 januari 2022. Daarna kiest UIT in IJsselstein in samenwerking met Stichting Grootste Kerstboom een winnaar uit. De mooiste of origineelste inzending ontvangt een leuke prijs. Meer informatie vind je op de website: www.inijsselstein.nl / Rondje Grootste Kerstboom.

Karin Doornbos