Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sanne de Bruijne lijsttrekker GroenLinks IJsselstein

Algemeen

IJSSELSTEIN • De leden van GroenLinks IJsselstein hebben afgelopen zaterdag Sanne de Bruijne tot lijsttrekker gekozen. 

Sanne de Bruijne heeft werkervaring als jurist en fiscalist en is sinds 2020 politiek actief als commissielid voor GroenLinks. In deze rol heeft zij met name van zich laten horen over het groenbeleid en de klimaataanpak in IJsselstein. ‘’Daarbij oogstte ze waardering bij andere fracties voor haar stijl en vasthoudendheid. Sanne is gericht op verbinding en legt makkelijk contact met andere partijen en met inwoners en instellingen in IJsselstein’’, aldus GroenLinks IJsselstein.

.De GroenLinks-leden stelden 11 december de kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Sanne werd als lijsttrekker voorgedragen op voorstel van Marianne Mols, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks IJsselstein. Zij staat zelf op nummer 2 van de lijst.

Sanne: “Ik vind het een eer om lijsttrekker te mogen zijn voor GroenLinks. Het is mooi om te zien dat wij groeien, qua ledenaantal, vrijwilligers en politiek betrokkenen. Ook ben ik trots op ons verkiezingsprogramma, met concrete plannen voor de aanpak van de woningnood, de klimaatcrisis, het bestrijden van armoede in IJsselstein en het verbeteren van burgerparticipatie. Met onze mooie kandidatenlijst gaan we samen werken aan een duurzaam, sociaal en eerlijk IJsselstein voor iedereen.”