donderdag 23 september

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Volgende keer: donderdag 30 september.

vrijdag 24 september

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keer: vrijdag 1 oktober.

Kwibus speelt
20:00-21:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus presenteert twee stukken op één avond: Bloedjeuk en Mijn Man. Realistische én absurdistisch. In het pittige Bloedjeuk volgen we vier werknemers op een werkvloer. Veel praten, weinig werken, de onderlinge verhoudingen worden breed uitgemeten. In het plezierige Mijn Man van Youp van ’t Hek brengen Wilma en Door een zonnige middag door in de tuin. De witte wijn vloeit en zorgt voor een vrijpostig gesprek. Informatie en kaarten à 15 euro via www.theaterpantalone.nl

Voorstelling over dementie
20:00-22:00 Lopik, dorpshuis De Schouw.
Werkgroep Dementievriendelijk Lopik presenteert voorstelling ‘Oploskoffie’ door Pynthia Winia. Verhaal van een oma met dementie en de impact hiervan op haarzelf, maar ook op haar dochter en kleindochter. Met nagesprek. Toegang is gratis. Aantal bezoekers beperkt . Vooraf aanmelden bij Mirjam de Keyzer, tel. 06-36294074 of via email sjaakmirjam@outlook.com.

zaterdag 25 september

Kleedjesmarkt
10:00-14:00 Lopik-dorp, diverse straten
Bewoners verkopen spulletjes op eigen terrein, in voor- of achtertuin. Door heel Lopik-dorp. Met 25 tot 30 deelnemers. Plattegronden liggen bij de deelnemers op de kraam, maar ook bij Plus van Velzen. Informatie staat op Facebook Kleedjesmarkt Lopik. Of mail naar kleedjesmarktlopik@hotmail.com.

Boekenmarkt
10:00-12:00 Lopik, De Schaapskooi, Dorpstraat 32Er is weer boekenmarkt in de kelder van De Schaapskooi achter de Hervormde kerk te Lopik. Ook kunnen er weer spullen voor de rommelmarkt worden langsgebracht.

SportFair & Verenigingenmarkt
11:00-16:00 IJsselstein, evenemententerrein ’t Podium
Maak kennis met het sport- en vrijetijds aanbod van IJsselstein tijdens de achtste SportFair & Verenigingenmarkt. Informatiemarkt met sport- en cultuurverenigingen, maar ook bedrijven en maatschappelijke organisaties. Kinderen kunnen meedoen aan een sportieve zeskamp. Op het hoofdpodium zijn de hele dag dansoptredens en sportdemonstraties te zien. Presentatie door Chris Wobben van NOS Langs de lijn.

Veteranenborrel
16:00-18:00 Montfoort, café De Plaats, de Plaats 2
Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert afwisselend in een van de vijf Lopikerwaardgemeenten een Veteranenontmoetingsborrel voor veteranen en hun partner en/of geïnteresseerden. Bij een hapje en een drankje van gedachten wisselen en ervaringen delen. Gezien de recente gebeurtenissen in Afghanistan kan hier mogelijk behoefte aan zijn. Entree is gratis; een coronatoegangsbewijs is verplicht. Graag aanmelden via info@veteranen-lopikerwaard.nl of tel. 06-52088880.

Kwibus speelt
20:00-21:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus presenteert twee stukken op één avond: Bloedjeuk en Mijn Man. Realistische én absurdistisch. In het pittige Bloedjeuk volgen we vier werknemers op een werkvloer. Veel praten, weinig werken, de onderlinge verhoudingen worden breed uitgemeten. In het plezierige Mijn Man van Youp van ’t Hek brengen Wilma en Door een zonnige middag door in de tuin. De witte wijn vloeit en zorgt voor een vrijpostig gesprek. Informatie en kaarten à 15 euro via www.theaterpantalone.nl

zondag 26 september

Spirituele beurs
12:00-17:00 Montfoort, Gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Onder meer zielstekening met reading, stenen en mineralen, mediums en paragnosten, stoelmassage, numerologie, voetreflexologie, Tarot, spirituele cadeaus. Entree 2,50 euro; kinderen gratis. Consulten 7,50 euro. Informatie op Facebook Spiritueel Montfoort.

Kwibus speelt
14:00-15:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Theaterstichting presenteert twee stukken op één avond: Bloedjeuk en Mijn Man. Beide stukken hebben een realistische grondslag én een absurdistisch trekje. In het pittige Bloedjeuk volgen we vier werknemers op een werkvloer. Veel praten, weinig werken, de onderlinge verhoudingen worden breed uitgemeten. Krijgt de baas de boel weer in het gareel? In het plezierige Mijn Man van Youp van ’t Hek brengen Wilma en Door een zonnige middag door in de tuin. De witte wijn vloeit en zorgt voor een vrijpostig gesprek over mannen, seks en het huwelijk. Informatie en kaarten à 15 euro via www.theaterpantalone.nl

Melanie & Friends
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomMelanie Reindertsen verzorgt dit seizoen elke jaargetijde een muzikale voorstelling met iedere show een andere gastartiest. Naast prachtige duetten en covers, zingen beiden artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire. Melanie, bekend van haar voorliefde voor country, zal daarnaast haar muzikale ‘friends’ uitdagen om een country song te doen, terwijl zij zelf een song uit het genre van de ‘friend’ zal performen. Uiteraard geheel in hun eigen stijl. Tickets en informatie op www.fulcotheater.nl

dinsdag 28 september

‘Leven zonder afval’
10:00 IJsselstein, Huiskamer van IJsselstein, Kerkstraat 23Je wilt wel boodschappen doen met minder verpakkingen, maar hoe doe je dat nu? Marjolein Bosman geeft praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. De workshop vindt plaats op dinsdag 28 september om 10.00 uur en op donderdag 30 september om 20.00 uur. Vooraf aanmelden via tel. 06-25561367 of email marthagroeneveld@hotmail.com.

woensdag 29 september

Modeshow met diner
10:00-12:00 Lopik, Dorpshuis De Schouw Digitale modeshow met gratis kopje koffie of thee met stroopwafel en verkoop van kleding, verzorgd door Doorduyn Mode en Ouderencomité Lopik-dorp. Vervolgens om 12.30 uur een driegangen diner met aansluitend bingo. Opgeven tot en met 25 september bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer tel. 0348-553387 of tijdens de spelletjesmiddag van woensdag 15 september. Kosten diner met drankje 7,50 euro; bingo met kopje koffie 2 euro.

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

donderdag 30 september

‘Leven zonder afval’
10:00 IJsselstein, Huiskamer van IJsselstein, Kerkstraat 23
Je wilt wel boodschappen doen met minder verpakkingen, maar hoe doe je dat nu? Marjolein Bosman geeft praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. De workshop vindt plaats op dinsdag 28 september om 10.00 uur en op donderdag 30 september om 20.00 uur. Vooraf aanmelden via tel. 06-25561367 of email marthagroeneveld@hotmail.com.

Jandino Asporaat
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomJandino Asporaat is Opgefokt. Ook in het Fulcotheater. Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal. ‘’Ik heb nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar vroeger was alles beter..!’’ Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl.

vrijdag 1 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: de vrijdagen 8, 15 en 22 oktober.

Voute Vrijdag
19:00 IJsselstein, Podiumterrein
Eerste deel uitgesteld tweedaags Foute Zomerfeest. In twee tenten. Met o.a. Stef Ekkel, Rene Karst, PartyFriex, Pater Moeskroen, The Darkraver, Erwin Haarmans en DJ Riesico. En met de allereerste Shakerreünie. Kaarten van vrijdag 3 september geldig. Overige info en tickets op www.foutezomerfeest.nl

Kwibus speelt
20:00-21:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting presenteert twee stukken op één avond: Bloedjeuk en Mijn Man. Realistisch en absurdistisch. In het pittige Bloedjeuk volgen we vier werknemers op een werkvloer. Veel praten, weinig werken, de onderlinge verhoudingen worden breed uitgemeten. Krijgt de baas de boel weer in het gareel? In het plezierige Mijn Man van Youp van ’t Hek brengen Wilma en Door een zonnige middag door in de tuin. De witte wijn vloeit en zorgt voor een vrijpostig gesprek. Informatie en kaarten à 15 euro via www.theaterpantalone.nl

IJsselFEstein met Sean Webster
22:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
De eerste Fulcosessie van het IJsselFEstein wordt afgetrapt door de Sean Webster Band met blues en soul in het theatercafé van het Fulcotheater.Dit jaar geen IJsselFEstein van een dag, maar bijzondere sessies met dito gasten elke eerste vrijdagavond van de maand. Entree is gratis, een coronatoegangsbewijs is verplicht. Voor de liefhebbers: de volgende sessie is op vrijdag 5 november met Komodo. Zie ook www.fulcotheater.nl.

zaterdag 2 oktober

Stiltewandeling
10:00-14:00 Lopik, riviereiland De BolI
Ilona den Ouden verzorgt retraite annex stiltewandeling op riviereiland De Bol in de Lek. Start om 10.00 uur of 14.00 uur, afhankelijk van het getij in de Lek. Stilstaan bij de Schepping en luisteren naar gedicht, Bijbelgedeelte of verdiepende vraag. Halverwege koffie/thee met iets lekkers. Kosten voor de 2,5 uur durende wandeling 10 euro. Aanmelden via wandelen@henoch-coaching.nl of telefoon 06-44740194. Informatie op www.henoch-coaching.nl

Toekomstdebat Lopikerwaard
14:30-16:30 IJsselstein, Fulcotheater. Overtoom 3
Wat voor gemeente(n) willen we zijn? Met die vraag benadert VVD Lopikerwaard de samenleving in Lopik, Montfoort, Oudewater en IJsselstein. Lokale fractievoorzitters Bas van der Horst, Nick Kramer, Mathieu Andriesen en Gijs Hoogenboom gaan het gesprek aan met inwoners, ondernemers en woningcorporaties van (buur)gemeente(n) in de Lopikerwaard. Prikkelend forumdebat om grenzen te verkennen. Forumleider Queeny Rajkowski, Tweede Kamerlid voor de VVD. Vrij entree. Discussiestuk: Lopikerwaard.vvd.nl. Aanmelden: secretariaat@vvdlopikerwaard.nl

Foute Zomerfeest
19:00 IJsselstein, PodiumterreinDe zaterdag van uitgesteld tweedaags Foute Zomerfeest. In twee tenten. Dit jaar live op het grote podium Jan van Woudenberg, Mike Oskam, Frank van Etten, Samantha Steenwijk, Thomas Berge, Frans Duijts. Houseklanken met DJ's Mucho en MTCH!. Kaarten zaterdag 4 september geldig. Overige info en tickets op www.foutezomerfeest.nl

‘Lichter dan ik’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomToneelvoorstelling naar de roman van Dido Michielsen over de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing: het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Met Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Denise Aznam, Thomas Cammaert en Tara Hetharia. Prijs: 29 euro. Ticket en meer informatie op www.fulcotheater.nl

Jubileumconcert 50 Jaar Van Vulpenorgel
20:00 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Het is 50 jaar geleden dat op 11 september 1971 in de Oude St. Nicolaaskerk het nieuwe Van Vulpenorgel in gebruik werd genomen. Dat wordt gevierd met een feestelijk jubileumconcert door Gerrit Christiaan de Gier, stadsorganist van IJsselstein. Medewerking wordt verleend door Trio Levani en Jongerenkoor Heman onder leiding van Martien van der Zwan. Op het programma staan werken van Samuel Barber, Leonard Bernstein, Lennart Morée, César Franck, Sigfrid Karg-Elert, Franz Léhar, Emmerich Kálmán, Antonio Vivaldi en Harrison Oxley. Ook is er samenzang. Entree is gratis, met een collecte na afloop voor bestrijding van de onkosten. Kijk voor meer informatie op: www.vanvulpenorgel-ijsselstein.nl

Kwibus speelt
20:00-21:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Theaterstichting presenteert twee stukken op één avond: Bloedjeuk en Mijn Man. Beide stukken hebben een realistische grondslag én een absurdistisch trekje. In het pittige Bloedjeuk volgen we vier werknemers op een werkvloer. Veel praten, weinig werken, de onderlinge verhoudingen worden breed uitgemeten. Krijgt de baas de boel weer in het gareel? In het plezierige Mijn Man van Youp van ’t Hek brengen Wilma en Door een zonnige middag door in de tuin. De witte wijn vloeit en zorgt voor een vrijpostig gesprek over mannen, seks en het huwelijk. Informatie en kaarten à 15 euro via www.theaterpantalone.nl

zondag 3 oktober

Open Kunstzondag
13:00-17:00 IJsselstein, aan en rond de Walkade. Bij Charles Lagendijk, schilderijen, Walkade 24; Angenelle Thijssen, schilderijen, grafiek en glaskunst, Walkade 27; Wim van Sijl Zelfreflecties, Lanceerbasis Coal.2, Walstraat 6, hoek Walkade. Elke eerste zondag van de maand. Met inachtneming coronamaatregelen. Websites: www.charleslagendijk.nl , www.angenelle.nl , www.wimvansijl.eu

Kwibus speelt
14:00-15:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Theaterstichting presenteert twee stukken op één avond: Bloedjeuk en Mijn Man. Beide stukken hebben een realistische grondslag én een absurdistisch trekje. In het pittige Bloedjeuk volgen we vier werknemers op een werkvloer. Veel praten, weinig werken, de onderlinge verhoudingen worden breed uitgemeten. Krijgt de baas de boel weer in het gareel? In het plezierige Mijn Man van Youp van ’t Hek brengen Wilma en Door een zonnige middag door in de tuin. De witte wijn vloeit en zorgt voor een vrijpostig gesprek over mannen, seks en het huwelijk. Informatie en kaarten à 15 euro via www.theaterpantalone.nl

The Shannons
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomFolk ‘n Roll, een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk. The Shannons wordt gevormd door de Ierse muzikant Noel Shannon en Lynn Shannon geboren in Deventer. Leadzang en harmonies, gitaar en mandoline. Een prettig akoestisch geluid voor elk publiek. Prijs: 21,50 euro. Meer informatie en tickets via www.fulcotheater.nl

woensdag 6 oktober

Alzheimercafé
19:30-21:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Tijdens het Alzheimercafé vertellen casemanagers dementie hoe zij cliënten en hun mantelzorgers helpen om een weg te vinden in het oerwoud van wetten, regels en (zorg)mogelijkheden. De informele avond – coronaproof – is bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden en hulpverleners. Elke eerste woensdag van de maand wordt een ander thema besproken. Toegang is gratis. Voor vervoer met de Pulse-pendel bel tussen 09.00 uur en 12.00 uur: 06-58070850. Voor informatie: Dafne Maaswinkel, e-mail: mantelzorg@stichting-pulse.nl of bel (030) 6868030.

donderdag 7 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: donderdagen 14 en 21 oktober.

vrijdag 8 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: de vrijdagen 15 en 22 oktober.

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, OvertoomBij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

zaterdag 9 oktober

Kwakkerdekwak bij Kwibus
14:00-14:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Judith Spithoven en Marian Spruit spelen zaterdag 9 en zondag 10 oktober voor alle kinderen van ongeveer 3-6 jaar hun voorstelling Kwakkerdekwak. Over Eend die eigenlijk altijd blij is, maar nu flink uit haar humeur. Al het water uit de vijver is opgedroogd. Ze kan nu niet zwemmen. Andere dieren willen met haar spelen maar ze heeft geen zin. Alles vindt ze stom. Wanneer zal eend weer vrolijk zijn? Duur: circa 25 minuten. Kaarten kosten 6 euro en zijn te bestellen via www.theaterpantalone.nl.

Afscheid Noyana
19:00 Montfoort, Het Beloken Land, Blokland 116Na 15 jaar wordt het vrouwenkoor Noyana opgeheven. Door omstandigheden, zoals corona, is er voor het koor geen toekomst meer. Daarom een afsluitende bijeenkomst met alle koorleden, maar ook de oud-leden zijn welkom om herinneringen op te halen, foto’s te bekijken, een praatje te maken en natuurlijk ook een drankje te nuttigen.

zondag 10 oktober

Kwakkerdekwak bij Kwibus
14:00-14:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Judith Spithoven en Marian Spruit spelen zaterdag 9 en zondag 10 oktober voor alle kinderen van ongeveer 3-6 jaar hun voorstelling Kwakkerdekwak. Over Eend die eigenlijk altijd blij is, maar nu flink uit haar humeur. Al het water uit de vijver is opgedroogd. Ze kan nu niet zwemmen. Andere dieren willen met haar spelen maar ze heeft geen zin. Alles vindt ze stom. Wanneer zal eend weer vrolijk zijn? Duur: circa 25 minuten. Kaarten kosten 6 euro en zijn te bestellen via www.theaterpantalone.nl.

donderdag 14 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer op donderdag 21 oktober.

vrijdag 15 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer van dit seizoen vrijdag 22 oktober.

zaterdag 16 oktober

Kaasactie
14:00-17:00 Linschoten, langs de deurPolsstokclub Linschoten en muziekvereniging Linfano houden een gezamenlijke kaasactie ter aanvulling van de clubkas. De Polsstokclub gaat de opbrengst besteden aan de jeugdledenwerving en opleiding van jeugdtrainers. Ook Linfano zal de opbrengst gebruiken voor jeugdledenwerving en opleiding van leerlingen. Leden van beide verenigingen komen aan de deur met diverse pondskaasjes: Italiaanse kruiden, groene pesto, mosterd, brandnetel, komijn en naturel. Een kaasje kost 8 euro; twee voor 15 euro.

maandag 18 oktober

Muzikale vertelvoorstelling Herman de Man
20:00 Cabauw, Mustangzaal van In ‘t Witte PaardZijActief Cabauw nodigt leden en introducés uit voor een muzikale vertelvoorstelling door Gerda Hoogendijk. Met muzikale begeleiding van Janet van Diest (accordeon) en Jean Marie Dosogne (piano) vertelt zij het verhaal over Gieljan Beien uit Het Wassende Water van Herman de man. Deze voorstelling was eerder te zien in het Dijkhuis te Jaarsveld. Opgeven kan tot 15 oktober bij: Alice Strien, tel: 0182-601732 of mail alice@strien.nl. De kosten zijn 5 euro voor leden en 10 euro voor de introducé, inclusief koffie. Zaal open vanaf 19.30 uur.

dinsdag 19 oktober

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, OvertoomIJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Elke derde dinsdag van de maand Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

donderdag 21 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

vrijdag 22 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

zaterdag 23 oktober

Cabaret ‘Vier keer leuk’
20:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Traditiegetrouw is oktober cabaretmaand bij Cultureel Montfoort. Met medewerking van de Cabaretpoel. Een avondvullende voorstelling met vier cabarettalenten. Elke cabaretier brengt een voorstelling van 30 minuten. Laat je verrassen door het talent van de toekomst. Deze groep komt voor de vijfde maal in Montfoort. Toegang uitsluitend met coronapas. Kaarten alleen te bestellen via website www.cultureelmontfoort.nl. Er is geen kaartverkoop aan de zaal.

woensdag 27 oktober

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.