Basic-Fit mag vestiging in de Koperwiek openen

CAPELLE • Sportschoolketen Basic-Fit mag een vestiging openen in winkelcentrum de Koperwiek, meldt het college van burgemeester en wethouders. De sportschool past binnen de bestemmingsplannen ‘Parkeren’ en ‘Middelwatering’, waarmee het college geen bezwaren ziet om de aanvraag van omgevingsvergunningen door ontwikkelaar Wereldhave af te wijzen.

“De Basic-Fit neemt de ruimte in waar de voormalige Jumbo zat, dus er wordt geen vierkante meter ruimte toegevoegd”, beargumenteert het college. “De parkeernorm van een sportschool ligt ook fors lager dan die van een supermarkt”. Basic-Fit heeft twee omgevingsvergunningen aangevraagd. De ene aanvraag heeft betrekking op het plaatsen van een nieuwe pui in de buitengevel van het pand, aan de zijde van de Steenloperstraat. De andere aanvraag heeft betrekking op het wijzigen van de buitengevel aan de Reigerlaan, door het aanbrengen van raamfolie.

Bewoners en sporters bij andere sportscholen in Capelle hadden een petitie opgezet om de komst van de sportschoolketen naar de Koperwiek tegen te houden. Zij stellen dat de markt van Capelse sportscholen verzadigd is en dat de komst van een grote keten een gevaar is voor andere sportscholen. Daarnaast voorzien zij problemen zoals te weinig parkeerplaatsen en geluidsoverlast. Deze petitie is 74 keer ondertekend. 

Het college zegt telefonisch contact te hebben gehad met de bezwaarmakers om een toelichting te geven.