capelle • Na Middelwatering krijgt nu ook Oostgaarde een Lief & Leedstraatje. Buurtbewoners kunnen via het Lief & Leedpotje elkaar een cadeautje geven, een hart onder de riem steken of iets leuks organiseren.

“Beter een goede buur, dan een verre vriend,” zei Wethouder Ans Hartnagel terecht tijdens de opening van het Lief & Leedstraatje in Middelwatering. Een kaartje voor de jarige, een bosje bloemen voor een zieke of een aardigheidje kopen voor iemand die dat nodig heeft? Het kan allemaal.  

Na een groot succes in het Reviusrondeel komen er in de wijk Oostgaarde binnenkort ook Lief & Leedstraatjes. Dit project is bedoeld om bewoners van Oostgaarde te steunen, bedanken of feliciteren. De bewoners van Oostgaarde zijn al erg betrokken, en dit project zorgt voor nog meer verbinding.
Ieder Lief & Leedstraatje krijgt een geldpotje. In dat potje zit een bedrag waarmee bewoners iets kunnen betekenen voor buren.
Voor bewoners van Oostgaarde die meer willen weten, is er op 16 december 2021 om 11.30 uur in Huis van de Wijk Oostgaarde (Linie 5) een informatiebijeenkomst. Aanmelden kan via swto@welzijncapelle.nu.

"In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid en houden ze een oogje op elkaar. Dat laatste gebeurt ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen", aldus de organisatie Lief & Leedstraat. In 2013 verscheen de eerste Lief & Leedstraat in Rotterdam.