Vier maanden cel voor Capellenaar na Coolsingelrellen

capelle/rotterdam • Een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft zichzelf bij de politie gemeld wegens zijn deelname aan de rellen op de Coolsingel in Rotterdam. Middels het snelrecht is hij veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Daarnaast mag hij een jaar niet op de Coolsingel komen. Hij gooide drie stenen naar politiebusjes.

De man gaf zichzelf aan tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin nieuwe beelden van verdachten werden getoond. Nadat de man zichzelf herkende op beeld, heeft hij zichzelf woensdag aangegeven op het politiebureau. De Capellenaar is de derde verdachte die zich meldt na het tonen van beelden van de rellen op televisie.

Op 19 november liep een demonstratie tegen plannen voor de 2G-maatregel in het centrum van Rotterdam uit op massale rellen. De eerste verdachten zijn vorige week al middels snelrechtzittingen veroordeeld.


Capelle in midden-moot van regionale afvalscheiders

capelle/regio • Uit onderzoek van RTV Rijnmond in 25 gemeenten in de regio blijkt dat Capelle gemiddeld scoort als het gaat om afvalscheiding. Zo blijkt dat 46 procent van het afval niet gescheiden wordt in de gemeente Capelle. 

Krimpen aan den IJssel scoort met 32 procent een stuk beter, terwijl Rotterdam met 64 procent ongescheiden afval het slechtste presteert in de regio. In totaal voerden Capellenaren in 2020 518 kilo huishoudelijk afval per persoon af. Dit gemiddelde is lager dan het huishoudelijk afval in Krimpen (666 kilo per persoon), maar lager dan Rotterdam (462 kilo).

In 2015 hebben alle gemeenten in Nederland zichzelf als doel gesteld om in 2020 75 procent van het huishoudelijk te scheiden en minder dan 100 kilo restafval per inwoner over te houden, meldt de omroep.