Handhaving Capelle gebruikt twee keer wapenstok in 2021

capelle • Tijdens een proef met het bewapenen van handhaving gedurende het hele jaar is de wapenstok twee keer gebruikt in Capelle. De gemeente Capelle is één van de tien gemeenten waar dit jaar een proef is uitgevoerd met de wapenstokken. De stokken zijn dit jaar nog weinig ingezet, meldt NH Nieuws. Het grootste deel van de deelnemende gemeenten ligt in Noord-Holland, maar ook Capelle aan den IJssel deed mee met het experiment. De proef was bedoeld om de veiligheid van boa's te vergroten. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het dragen van een wapenstok voornamelijk preventief. “Het gebruik van de wapenstok in deze twee situaties zal nog geëvalueerd worden”.


Inzamelcampagne ‘Frituurvet, recycle het’ ook in Capelle

capelle • Capelle heeft zes inleverpunten voor frituurvet; in de aankomende ‘oliebollentijd' wil organisatie MVO extra aandacht vragen voor het inleveren van gebruikte vetten en oliën. De MVO organiseert al sinds 2010 rond Oud & Nieuw de campagne ‘Frituurvet, recycle het', waarmee consumenten geïnformeerd en gestimuleerd worden om gebruikt frituurvet of bakolie apart in te zamelen voor recycling tot biobrandstof. 

In Capelle zijn zes inleverpunten: Jumbo Wingerd (Wingerd 251), Kinderboerderij Klaverweide ('s Gravenweg 327), Afvalbrengpunt Gemeente Capelle aan den IJssel (Groenedijk 10), Plus Van Driel (Slotplein 16), Plus ‘s Gravenland, Puccinipassage 12), MCD Schollevaar (Maria Danneelserf 21-29) en MCD Fascinatio (Solisplein 1). Scholen, supermarkten of verenigingen die zich ook willen aanmelden als inzamelpunt, kunnen dat doen via https://www.frituurvetrecyclehet.nl/inzamelpunt-worden/.