Ingezonden brief: Reactie oppositie

In zijn column “O, wat zijn ze stil” (krant van 8 dec jl.) bejubelt Cor Hulsbos het beleid van het College van B&W van Capelle aan den IJssel en stelt hij dat de oppositiepartijen onzichtbaar zijn. De columnist, die D66 als collegepartij noemt, lijkt slecht op de hoogte van de Capelse politiek. D66 maakt al sinds januari 2018 geen deel meer uit van het college. 

Dat oppositiepartijen minder zichtbaar zijn dan het college, is overigens logisch. Het college zet het beleid uit en draagt dat door middel van zijn wethouders actief en zichtbaar uit. Bij het vaststellen van dat beleid spelen de oppositiepartijen echter een grote rol. Veel van de in de column genoemde plannen zijn door de oppositie bekritiseerd of aangepast. Zo dienden de oppositiepartijen in deze periode tot nu toe 80 voorstellen in om het beleid aan te passen. Ter vergelijking: de fracties van de collegepartijen dienden samen 27 voorstellen in. Een tweetal dossiers illustreren de inzet van de oppositie: we hebben, helaas zonder succes, gewaarschuwd voor het bouwen van Allsafe in Fascinatio en we hebben het college ervan overtuigd dat het bouwen van de Dotterleitoren in de Florabuurt ongewenst is. Hiermee heeft de oppositie in de afgelopen jaren goed werk verricht. Van een winterslaap was dan ook zeker geen sprake. 

Laten wij inderdaad hopen dat wij op 16 maart 2022 veilig kunnen stemmen. Op wie, dat is aan de kiezer. En dan gaan we daarna zien hoe het nieuwe college er zal gaan uitzien. 

Namens de oppositiepartijen,
Erik Harinck
CDA Capelle


Zwembad Aquapelle in deel van kerst-vakantie gesloten

capelle • Het zwembad van sportcomplex Aquapelle sluit tijdens een deel van de kerstvakantie de deuren. Er is onderhoud nodig aan het zwembad, dat in september 2020 werd opgeleverd. Beheerder Sportief Capelle spreekt van ‘nazorg’ na de oplevering; onder meer de voegen van twee zwemzalen moeten bijgewerkt worden. Sportief Capelle heeft vijf dagen uitgetrokken voor het onderhoud, plus uitlooptijd. Daarom is het zwembad gesloten van vrijdag 24 december vanaf 13:00 uur tot en met zondag 2 januari 2022. Op maandag 3 januari zijn badgasten vanaf 7:00 uur weer uitgenodigd om baantjes te trekken.


Gratis kerstdiner in Oostgaarde voor 250 wijkbewoners

capelle • Het Huis van de wijk Oostgaarde en verschillende WOP's bieden gratis 250 maaltijden aan op 25 en 26 december 2021 voor eenzame en minderbedeelden inwoners van Capelle aan den IJssel. Bel naar 06 15885632 (vanaf 16 december 2021 tussen 18:00 tot 21:00 uur) om iemand die eenzaam of minder bedeeld is aan te melden. Kerstmaaltijd ophalen: Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5B. 

Voor ouderen boven de 75 jaar wordt de maaltijd gratis bezorgd.