capelle • De korfballers van KCC/CK Kozijnen hebben zichzelf verlost van de laatste plaats in de Korfbal League. Thuis tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen wonnen de Capellenaren met 18-15.

Een zeer welkome overwinning, dat mocht duidelijk zijn. Immers KCC was er tot zaterdag niet in geslaagd om ook maar één schamel puntje over te houden aan de eerste weken in de zaalkorfbalcompetitie. Omdat ook Dalto nog op nul stond, kwam er veel spanning te staan op het treffen tussen de beide laagvliegers. Al meteen droop de stress er van af in de lege sporthal Schenkel, waar de thuisclub al snel op een 2-0 voorsprong kwam en de gasten uit Driebergen zich terug vochten naar 2-3. Gaandeweg de eerste helft werd ook duidelijk dat doelpunten 'duur' waren en er dus zorgvuldig moest worden omgegaan met de schietkansen. De teller stokte bij rust op 7-7. Na de pauze slaagde KCC er even in een kleine voordelige marge op te bouwen, maar Dalto bleek niet van zins de punten in te leveren. Sterker nog: de gasten knokten zich naar en 9-10 voorsprong. Dat was meteen ook de laatste keer dat ze konden genieten van een voordelige marge.

Langzaam maar zeker trok KCC het spel naar zich toe en liet de formatie van het trainersduo Diepenhorst/Wassink prima korfbal zien. Met nog ruim vijf minuten op de klok leidde dat tot een 17-15 voorsprong. Uiteindelijk werd het 18-15 en kon heel KCC opgelucht ademhalen. Komende zaterdag wacht de zwartwitte brigade de laatste horde op weg naar de winterstop. Men hoopt dan op een aangename verrassing  bij KZ in Zaandam.