• KCC in actie tegen Fortuna.
• KCC in actie tegen Fortuna. Foto: Wijntjesfotografie.nl

KCC wordt weggespeeld door Fortuna

capelle • KCC/CK Kozijnen kreeg zaterdag geen moment grip op Korfbal League-koploper Fortuna en incasseerde een 16-30 nederlaag.

Dat het een lastige avond zou worden was al meteen duidelijk voor de equipe van het trainersduo Robin Diepenhorst/Wilrik Wassink. De Delftenaren bleken niet alleen op oorlogspad, men toonde zich ook nog eens in topvorm; een dodelijke combinatie. Binnen de kortste keren stond Fortuna op een 0-2 voorsprong, om uit te bouwen tot 2-8. KCC zag Randy Oosting daarna een fraaie goal maken, waarbij hij zijn directe tegenstander Van der Steen totaal het bos in stuurde. KCC kwam nog terug naar 4-9, maar moest daarna opnieuw ervaren dat Fortuna toch echt een maatje te groot was: 5-13 bij rust. Kort na de pauze bouwden de gasten hun voorsprong uit naar 5-15 en liep het vervolgens verder uit. Opvallend was dat KCC voldoende kansen kreeg om zelf vaker te scoren, maar een afrondingspercentage liet zien dat de tien procent niet oversteeg. "Te laag", oordeelden Diepenhorst en Wassink. De thuisploeg kwam in de troosteloze ambiance van de lege sporthal Schenkel nog even terug tot 12-19, maar daar bleef het bij. Het soevereine Fortuna gooide er weer wat extra energie uit en liep door naar de 16-30 eindstand. 

Komend weekend wacht KCC het laatste thuisduel voordat de 'winterstop' begint. Men speelt dan tegen Dalto/Klaverbladverzekeringen, een sleutelduel in de strijd tegen degradatie.