Eenzijdig ongeval Bermweg; auto belandt deels in de sloot

capelle • Bij een eenzijdig ongeluk is op de kruising van de Bermweg en de Lupinestraat op donderdagmorgen een auto in de sloot beland. De bestuurder was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hij en zijn bijrijder bleven ongedeerd en konden zelf de auto verlaten. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd ter plaatse aangehouden. Hoewel er geen sprake was van letsel, was de schade aanzienlijk. De man raakte twee middengeleiders en een boom, voordat zijn auto gedeeltelijk in de sloot terecht kwam. De auto is geborgen en de middengeleiders zullen gerepareerd moeten worden.


CDA Capelle presen-teert kandidaten

capelle • Ook de kandidatenlijst van CDA Capelle is vastgesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractievoorzitter Jolanda den Engelsman wordt opnieuw nummer één op de lijst. De top vijf wordt gecompleteerd door Erik Harinck, Devie Badloe, Arjan Benard en Albert Curvers. "Met dit team willen we ons de komende vier jaar inzetten voor onze stad Capelle aan den IJssel”, aldus de kandidaten. "De lijst is in diversiteit een mooie weergave van de Capelse samenleving”, schrijft de fractie verder. Het CDA Capelle heeft een programma samengesteld op basis van vijf thema’s: dienstbare en beschermende overheid, ruimte voor wonen, werken, reizen en recreëren, een betere start thuis, op school en in de buurt, zorg voor elkaar en een duurzame economie.


Hollandsche IJsselkering dicht vanwege hoog water

capelle • De schuif van de IJsselkering moest afgelopen woensdagavond dicht. Rijkswaterstaat trof deze maatregel door de hoge waterstand in de Hollandsche IJssel.