College: "Geen capaciteit voor testlocatie Capelle"

capelle • Naar aanleiding van vragen van de Capelse PvdA-fractie, heeft het college van burgemeester en wethouders uitleg gegeven over het al dan niet verschijnen van een testlocatie in de gemeente.

Na het opheffen van de testlocaties aan de Koperstraat in Rotterdam en het metrostation Kralingse Zoom is het voor minder mobiele Capellenaren moeilijker om een testlocatie te bereiken. Daarom wilde de PvdA Capelle van het college weten of er uitzicht is op de installatie van een covid testlocatie in of tenminste dichtbij Capelle aan den IJssel. 

In antwoord hierop verklaart het college dat bij voldoende capaciteit de teststraat bij Kralingse Zoom wordt heropend, maar dat de GGD momenteel werkt aan opschaling van het personeelsbestand. Het college noemt het "niet realistisch" om te verwachten dat iedereen een testlocatie in de buurt heeft, gezien de capaciteitsproblemen die momenteel spelen bij de GGD.

Dit betekent in de praktijk dat de dichtstbijzijnde testlocaties voor Capellenaren voorlopig het Topsportcentrum en het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid zijn. Voor Capellenaren die niet in het bezit zijn van een auto kan dit een enorme inspanning zijn, meent raadslid Karin Weemhoff. De PvdA heeft naar aanleiding van de antwoorden vervolgvragen gesteld aan het college, onder meer over de afstand die Capellenaren moeten afleggen naar de dichtstbijzijnde testlocatie en het vaker inzetten van een testbus in de gemeente.