Gemeente Capelle biedt hulp bij toeslagenaffaire

capelle • Capellenaren die gedupeerd zijn door de Belastingdienst omtrent de toeslagenaffaire kunnen terecht bij de gemeente voor ondersteuning.

Mensen die zowel financiële als mentale problemen ondervinden, kunnen een afspraak maken voor een gesprek. Dit gesprek kan gaan over de onterechte beschuldigingen van de Belastingdienst, de gezinssituatie, kinderopvang, boetes en andere onderwerpen. Na het vaststellen van de problematiek verwijst de gemeente door naar hulporganisaties. Aanmelden kan via meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl.

Aanmelden als gedupeerde bij de Belastingdienst is daarnaast nodig; dit kan via het Serviceteam Kinderopvangtoeslag (0800-23 58 358). Na aanmelding bij de Belastingdienst pauzeert de gemeente Capelle de gemeenteschulden zoals gemeentelijke belastingen en Sociale Zaken. Als de aanvrager bij de Belastingdienst als gedupeerde is erkend, scheldt de gemeente de schulden volledig kwijt.


VVD Capelle presenteert kandidatenlijst

capelle • De Capelse VVD-fractie heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 bekendgemaakt. Harriët Westerdijk staat daarbij, zoals eerder al bekendgemaakt werd, op nummer één.

In de top vijf staan verder Mels Landzaad, Caroline Penterman, Leon Anink en Mark de Jong. 

Lijsttrekker Harriët Westerdijk: “Ik ben trots op dit team en onder de indruk van de individuele kwaliteiten van de kandidaten. Dit zijn Capellenaren die midden in het Capelse leven staan en betrokken zijn bij hun buurt; een combinatie van ervaring en nieuw politiek talent. Wat hen verder bindt is dat dit stuk voor stuk betrokken Capellenaren zijn die zich inzetten voor schone en veilige straten, een beter Capelle met de laagste lokale lasten van de regio en meer betaalbare woningen. Dit team geeft heel veel vertrouwen om de verkiezingen mee in te gaan”.

Op de lijst staan in totaal 22 namen, die volgens de partij een “mix van politieke ervaring en nieuwe gezichten” vormen.