Getuigen gezocht bij bedreiging in metro

capelle • De politie is op zoek naar getuigen die informatie kunnen delen over een bedreiging in de metro op 9 november 2021. Het incident vond plaats tussen 7:23 en 7:38 uur, tussen metrostation De Terp en de Slotlaan op metrolijn C richting De Akkers. Getuigen kunnen zich melden via 0900 8844.


Workshop Beeldmanipulatie in bibliotheek Capelle

capelle • Kinderen die meer willen weten over beeldmanipulatie, video en fake news kunnen op woensdag 8 december naar de speciale #zotofistechniek activiteit komen in de Bibliotheek aan den IJssel. Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Kinderen leren hoe beelden in de media op allerlei manieren en voor verschillende doeleinden gemanipuleerd kunnen worden. Waarom zijn mensen zo makkelijk voor de gek te houden? Hoe kunnen we nepnieuws herkennen? Je leert zelf nepnieuws begrijpen door het zelf te maken. Aanmelden is verplicht, maximaal acht deelnemers. Zie www.bibliotheekaandenijssel.nl. De middag duurt van 14:30 tot 16:00 uur.


Ruimte voor stilte en bezinning in Dorpskerk

capelle • Iedere woensdagmiddag van 13:00 tot 14:00 uur en zaterdagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur in de Dorpskerk in Capelle open voor iedereen die even wil binnenlopen voor een moment van stilte en bezinning. Ook een kaarsje aansteken behoort tot de mogelijkheden.

Het adres van de Dorpskerk is Kerklaan 2.


Kunstwandelingen in december

capelle • Op 7 december is er van 13:30 tot 15:30 uur een kunstwandeling in Middelwatering. Na de start op het Stadsplein gaat de route langs bekende en minder bekende beelden/objecten en eindigt bij de Kunstuitleen met een kopje koffie of thee. Op 17 december van 10:00 tot 12.00 uur is er een Kunstwandeling door Oostgaarde, die begint en eindigt bij het Huis van de Wijk met koffie of thee. Aanmelden kan via cow@kunstkringcapelle.nl.