KCC speelt sterk maar verliest wel

amsterdam • Een doelpunt vier seconden voor tijd zorgde ervoor dat KCC/CK Kozijnen met lege handen terugkeerde van de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit Amsterdam. De Capellenaren verloren met 21-20. KCC begon niet scherp genoeg aan het duel en stond al snel met 2-0 achter. Oosting en Alsem zorgden voor de 2-2, waarna de thuisploeg opnieuw de kans kreeg om op voorsprong te komen: 4-2. In het verdere verloop van de eerste helft bleef KCC verdedigend vrij zwak, waardoor Blauw-Wit kon uitlopen naar een 10-5 voorsprong; tijd voor een time-out derhalve. Die bleek te werken, want KCC vocht zich terug naar een 11-9 ruststand. Na de pauze zette de ploeg van het trainersduo Wissink/Diepenhorst de positieve lijn voort met een 12-13 voorsprong (treffer van Oppe als voorlopig hoogtepunt). Vervolgens vielen de doelpunten om en om, culminerend in een 20-20 stand vlak voor tijd. De spanning in een lege Amsterdamse sporthal was voelbaar en ook de supporters thuis voelden de spanning door het scherm heen.

Blauw-Wit bleef zijn lange aanvallen opzetten en dat leidde 4,3 seconden voor het einde tot de 21-20 van Van der Steen. KCC/CK Kozijnen was in de laatste tellen niet meer in staat de gelijkmaker te scoren en dat zorgde voor teleurstelling aan Capelse zijde. Komend weekend staat het thuisduel tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek op het programma. De Delftenaren kwamen goed weg tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst wederom een lastige opgave om de punten in Capelle te houden.

Hockeydames laten punten liggen

capelle • In een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij dan weer HC Capelle dan weer Rijnvliet de overhand had, waren twee doelpunten van Sabine Kooiman niet voldoende om de overwinning veilig te stellen. In de eerste minuut van het laatste kwart zorgde een moment van concentratieverlies ervoor dat Rijnvliet de winnende treffer kon scoren: 2-3.