• De Veilige Veste in Capelle aan den IJssel kleurt oranje.
• De Veilige Veste in Capelle aan den IJssel kleurt oranje. Foto: Jan van der Arend

Fier besteedt aandacht aan Orange the World

capelle • Fier is een expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. De stichting heeft in Capelle aan den IJssel de Veilige Veste Rotterdam-Rijnmond. Hier worden jonge meiden en moeders met hun kinderen opgevangen die geweld meegemaakt hebben. Tijdens Orange the World vraagt Fier extra aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Orange the World

Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen die loopt van 25 november tot 10 december. Tijdens die periode wordt er aandacht gevraagd voor het thema, maar wordt er collectief vooral een boodschap afgegeven: stop geweld tegen vrouwen. Wereldwijd worden er iconische gebouwen oranje uitgelicht en andere activiteiten georganiseerd. Fier doet ook mee aan Orange the World om extra aandacht te vragen voor de missie van de stichting: geweld stoppen, geweld voorkomen en hulp bieden bij de gevolgen van geweld.
Op donderdag 25 november was er bij de Veilige Veste aandacht voor de de start van de Orange the World campagne. Van het kindercollege van gemeente Capelle aan den IJssel ontving Fier voor alle bewoners van de Veilige Veste oranje bloemen en de Orange The World vlag werd gehesen. Op de stoep bij het gebouw werd het logo van Orange the World gespoten. Tijdens de campagne wordt het gebouw aan de Burgemeester Schalijlaan 70 oranje verlicht.

Over Fier

Stichting Fier laat weten: 'Van geweld naar geweldige toekomst. Bij Fier geloven we dat dat mogelijk is. Wij helpen slachtoffers van geweld om hun plek in de maatschappij te vinden, om hun talenten te ontdekken en hun dromen waar te maken. Om weer geweldig trots op zichzelf te zijn. Tijdens Orange the World vragen wij daarom extra aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.'

q www.fier.nl