Hulp gezocht voor buurttuin in de Florabuurt

capelle • In de Florabuurt komt aan de Dotterlei tussen de flat ‘Het Truweel’ en de jeu-de-boulesbaan een buurttuin. De bewoners gaan het onderhoud samen doen. De komst van de buurttuin is onderdeel van de Gebiedsvisie Florabuurt. Met dit plan willen Havensteder, de gemeente Capelle aan den IJssel en Pameijer een nieuwe impuls geven aan de Florabuurt. Dat willen zij doen met 25 acties, waarvan de komst van de buurttuin er één is. Er is inmiddels een groep van tien betrokken en hardwerkende bewoners die zich inzet voor de buurttuin. Mensen die ook interesse hebben om in de toekomst een handje te helpen in de buurttuin, kunnen zich aanmelden bij buurtcoach Miranda de Bus via m.debus@welzijncapelle.nu.


Martin van Gent stapt uit Leefbaar Capelle; minderheid voor coalitie

capelle • Martin van Gent is gestopt als raadslid voor de partij Leefbaar Capelle. Dat schrijft hij op zijn facebookpagina. Hij is twaalf jaar lang actief geweest, maar nu heeft hij besloten “het steeds zwaarder wordende juk van Leefbaar van de schouders te werpen”. Verder betoogt hij dat individuele meningen in de partij steeds vaker niet worden gerespecteerd en dat zaken goedgekeurd dienen te worden onder het mom van “je valt je wethouder toch niet af?”. Martin van Gent gaat verder als Fractie van Gent. Het opstappen van Van Gent uit Leefbaar Capelle betekent dat de coalitie Leefbaar Capelle/VVD nu een minderheid heeft. Deze twee fracties hebben zestien van de 33 zetels.


Capelle heeft aandacht voor geweld tegen vrouwen

capelle • Wethouder Ans Hartnagel van de gemeente Capelle aan den IJssel zegt ‘Nee' tegen geweld tegen vrouwen. Donderdag 25 november hees zij symbolisch de vlag van de organisatie Orange the World. Dit luidde ook in Capelle het begin in van de internationale campagne die loopt 10 december. De wethouder vindt het belangrijk dat er aandacht is voor geweld tegen vrouwen en meisjes: "Capelle sluit zich aan bij de campagne Orange the World om aandacht te vragen voor dit probleem. Dat doen we met symbolische uitingen zoals het hijsen van de vlag en door het gemeentehuis oranje uit te lichten."


Handhaving keurt met politie kluizen IJsselcollege

capelle • Handhaving en politie controleerden afgelopen week samen de kluisjes van leerlingen op het IJsselcollege. Dit schrijft Handhaving Capelle op Instagram. De controle verliep in een goede sfeer en er was geen vuiltje aan de lucht, volgens Handhaving. Naast veilig waren alle kluisjes ook schoon en opgeruimd, luidde de conclusie.