• Randy Oosting (links) in actie.
• Randy Oosting (links) in actie. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Randy Oosting heeft draai gevonden

capelle • De beslissing om PKC in te ruilen tegen een avontuur bij KCC/CK Kozijnen, bleek de juiste. Randy Oosting scoort er in zijn nieuwe korfbalomgeving lustig op los als basisspeler in de Korfbal League. "Het gaat lekker,"bevestigt de 22-jarige sportman, die ooit bij Deetos in zijn woonplaats Dordrecht met korfbal begon en de voorbije twee seizoenen bij de Papendrechtse grootmacht PKC in het tweede team uitkwam. "Ik heb een prima tijd bij PKC gehad, maar het werd mij op een gegeven moment ook duidelijk dat ik niet in aanmerking kwam voor het eerste team. 

Nóg een seizoen bij de reserves spelen leek mij niet goed voor mijn sportieve ontwikkeling. Toen vervolgens KCC contact met mij opnam met de vraag of in Capelle wilde komen korfballen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb". 

"In het begin was het even wennen aan mijn nieuwe omgeving en het type korfbal dat de trainers van ons verlangen; een spel waarin dynamiek wordt gevraagd en van ons als spelers wordt verwacht dat we behoorlijk allround zijn in het veld. Wat heel prettig is: met de veranderde speelwijze hebben we al heel aardige resultaten kunnen boeken in de eerste helft van de veldcompetitie. We willen die positieve lijn doortrekken in de Korfbal League en proberen ons zonder play-offs te handhaven op het hoogste niveau. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. We hebben een hartstikke leuke ploeg."