donderdag 18 november

Workshop zelfverdediging
14:15-15:15, Capelle aan den IJssel, Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261
Van 15 tot 21 november is de Week tegen Kindermishandeling. Tijdens deze week zijn er zelfverdediging workshops voor meer weerbaarheid in ongewenste situaties. De clinics voor 8 tot 12-jarigen worden verzorgd door KTEC. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Van 15:30 tot 16:30 uur is deze workshop in de Fascinatio Gymzaal aan de Educatusstraat.

vrijdag 19 november

Handsome Poets in Isala Theater
20:15-22:05, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De Handsome Poets vieren hun tienjarig jubileum en wie jarig is, trakteert... Iedereen herkent de eerste noten van Sky on fire en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. Ze hebben alle grote festivals platgespeeld. Ze hebben een volgepropte prijzenkast met platinum platen en allerlei andere prijzen. Zonder vooropgezet plan zijn de Handsome Poets opeens tien jaar verder. Deze avond spelen ze liedjes van zichzelf en andere artiesten. Benieuwd naar hoe ze de afgelopen tien jaar hebben beleefd? Kom dan met uw beste vriend, zus, oma, buurman of andere lieve schatten naar deze muzikale avond. Kaarten (19,75 euro) zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl/agenda.

Optreden Hans Dulfer
21:00-23:00, Capelle aan den IJssel, In den Boekenkast, Stadsplein 3
Jazznight met Hans Dulfer; gratis entree en gegarandeerd swingen. Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. Hans Dulfer volgt nauwlettend de nieuwste trends, maar zal altijd jazzmuzikant in hart en nieren blijven. Deze man heeft geen verdere introductie nodig. Je bent verzekerd van een swingende avond.

zaterdag 20 november

Tisha dru`k dru`k for di ‘Hoelòndò’
15:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Let op: Papiaments gesproken. Dit humoristische toneelstuk was een groot succes op Curaçao met bijna twintig uitverkochte voorstellingen. Tisha is een Curaçaose jonge vrouw die in Nederland studeert. Elk jaar brengt de studente met veel kapsones haar kerstvakantie door op Curaçao. Al lijkt ze weinig binding te hebben met haar geboorte-eiland. Haar zinnen zijn doorspekt met Nederlandse woorden, kraanwater is haar te min geworden en de hitte op het eiland is ondragelijk. Ze misprijst de Curaçaose gebruiken en staart zich blind op de ‘verheven’ Nederlandse cultuur. Er zijn nog drie voorstellingen: op zaterdag 20 november om 19:30 uur, en op zondag 21 november om 15:00 en 19:30 uur.

Workshop tekstschrijven
15:00, Capelle aan den IJssel, CAPSLOC, Pelikaanweg 3
Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen verhalen te schrijven, maar wist je nooit waar je moest beginnen? Zit er een (lied)schrijver of een dichter in je verborgen die een beetje hulp nodig heeft om naar buiten te komen? Misschien heb je al aardig wat verhalen geschreven, maar vind je het moeilijk om geïnspireerd te blijven tijdens covid? Dan is dit je kans om de woorden te laten vloeien!

Veertien-plussers kunnen zich aanmelden voor CAPSLOC’s nieuwe workshop Tekstschrijven, gegeven door songwriter Lisa de Bruijn. Lisa schrijft indie-folk liedjes onder de moniker Liza Weald. Na het uitbrengen van haar debuut EP “Shape Of The Dunes” en het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam en een Rotterdam Music Award in 2020, is ze nu druk bezig met het schrijven van haar nieuwe EP, waarin teksten centraal staan. Spelen met woorden, metaforen en zware onderwerpen op een luchtige manier aansnijden is haar expertise. Ze is altijd op zoek naar manieren om wat ze voelt te vertalen in woorden, en het herkenbaar te maken voor iedereen.

Met behulp van een opdracht duik je samen dieper in het schrijven van je eigen verhaal, gedicht of songtekst. Lisa zal je helpen om dat kleine vonkje van binnen te vinden dat je een manier zal geven om altijd de woorden te laten stromen zonder dat je je vast voelt zitten of sprakeloos bent. Jij bent je eigen voortdurende bron van inspiratie, en dat alle mooie woorden al binnenin verborgen liggen! Er is beperkt plek. Toegang is gratis, aanmelden kan via https://www.capsloc.nl/event/workshop-tekstschrijven/.

Kameropera in Schenkelkerk
20:00-21:45, Capelle aan den IJssel, Schenkelkerk, Bermweg 29B
Op 20 november wordt in de Schenkelkerk te Capelle aan den IJssel (Bermweg 29b) de prachtige kameropera Dido & Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via vidavocalis@gmail.com.
Het in Capelle gevestigde projectkoor Vida Vocalis en een aantal professionele solisten verzorgt deze avond. Ook worden stukken uitgevoerd van onder meer Thomas Morley, John Dowland en Tomas Tallis. Dido en Aeneas vertelt het verhaal van de tragische liefde tussen de Carthaagse koningin Dido en de Trojaanse prins Aeneas. Deze kameropera wordt gezien als het hoogtepunt van het Engelse barokrepertoire. Solisten zijn: Jikke van der Velde (Dido), Jorne van Bergeijk (Aeneas) en Maaike B akker (Sorceress).