Simpele zege voor Laudame/VCN

werkendam • De volleybalsters van Laudame Financials/VCN keerden zaterdag met een simpele 0-3 zege terug uit Werkendam. Tegenstander was Voltena, een nieuwkomer in de Eredivisie, die al een aantal verrassende resultaten had weten te boeken. VCN was dus gewaarschuwd. In de eerste set was van enige alertheid van Capelse zijde weinig te merken: VCN speelde slordig, zonder door de ondergrens te zakken. Daardoor kon men toch nog 18-25 setwinst uit het vuur slepen. In set 2 serveerde Maureen Weernekers haar team naar een 1-11 voorsprong.

Daarmee werd een solide basis gelegd voor een aangenaam vervolg: 16-25 in Capels voordeel. De speelsters van Voltena gaven niet op en trokken nog één keer het gas open. Zo kwamen ze in de derde set op een aantal momenten op voorsprong. Een time-out van Ivo Munter op 15-15 zorgde echter voor een keerpunt in de wedstrijd. Daarna was het duidelijk dat VCN de winst niet meer uit handen ging geven. Dank zij de 0-3 zege behielden de Capelsen hun mooie vierde plek op de ranglijst van de Eredivisie Volleybal Dames.

HCC-dames laten twee punten liggen

capelle • In een wedstrijd waar Hockey Club Capelle Dames 1 duidelijk de meerdere was van Hoeksche Waard Dames 1 reikten ze niet verder dan een moeizame 2-2. Na een 0-2 achterstand, bereikt via twee snelle uitbraken van Hoeksche Waard, knokte Capelle zich terug door twee goals van Sabine Kooiman, waarvan de laatste viel in de allerlaatste seconde via een tip-in.

G-elftal verslaat Zwervers-bestuur

capelle • Het bestuur van CVV Zwervers kent sinds zondag zijn plek als het om voetballen gaat. Het duel met het G-elftal werd met liefst 8-5 verloren. Bij rust leidden de beleidsbepalers nog met 1-3 . Na de pauze trokken de G-ers, waar speler Reinier van Leeuwen na dertien seizoenen afscheid nam, alle registers open en werd liefst zeven keer gescoord.