Brand Revius-rondeel; één dode, zeven gewonden en één aanhouding

capelle • Afgelopen vrijdag ontstond rond 2:40 uur een grote brand in de lange flat van het Reviusrondeel. Daarbij kwam één vrouw om het leven. Daarnaast raakten zeven anderen gewond door het inademen van rook. Drie van hen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond in een woning op de twaalfde verdieping van het gebouw en verspreidde zich snel. De overleden vrouw en de drie gewonden die naar het ziekenhuis moesten bevonden zich allemaal in de woning waarin de brand ontstond. Via het dak kwam de rook in het ventilatiesysteem terecht, waarna ook nog brand uitbrak op de zevende etage.

Tientallen woningen in de flat moesten uit voorzorg worden ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in Aquapelle en later in de ochtend konden zij terugkeren naar hun woning.

Het team van woningcorporatie Havensteder zegt op Twitter "zeer geschrokken te zijn van dit verschrikkelijke nieuws".

Op maandag 15 november maakte de Politie Rotterdam e.o. op Twitter bekend dat er een aanhouding is verricht in verband met de brand. Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting in de woning.


Ans Hartnagel herkozen als lijsttrekker Leefbaar Capelle

capelle • In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is Ans Hartnagel opnieuw gekozen als lijsttrekker van Leefbaar Capelle. Dit gebeurde tijdens een algemene ledenvergadering. De partij zegt ‘trots en blij' te zijn met de herkiezing van Hartnagel.