KCC verder gegroeid in snelheid en vastheid

capelle • De korfballers van KCC/CK Kozijnen beginnen komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen LDODK vol vertrouwen aan een nieuw avontuur in de Korfbal League.

Een goed gevoel dat de formatie van de trainers Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink meenam uit het succesvol verlopen eerste deel van de veldcompetitie. Daarin wisten de Capellenaren met goed spel prima resultaten te boeken. "Daar kijken we met plezier op terug", zegt Wassink. "We weten echter ook dat de zaalcompetitie nog meer vastheid in handelingssnelheid vereist. Op het inslijpen daarvan hebben we de voorbije weken flink getraind. Die investering zag je er in de oefenduels bij vlagen aardig uitkomen. Robin en ik hebben gezien dat onze relatief jonge ploeg daar nieuwe stappen in heeft gezet. Dat we een paar vriendschappelijke wedstrijden verloren en er één wonnen was van secundair belang. Het gaat er vooral om dat je bepaalde dingen terugziet, en dat is gebeurd."

Zaterdag wacht om 20.00 uur het thuisduel tegen het Friese LDODK, een opponent die door Wassink wordt ingeschaald als een ploeg die in de top 4 van de Korfbal League zou kunnen meedraaien. "Een sterk en stug team. Op het veld hebben we uit in Friesland tegen ze gespeeld. Het werd toen 20-20. En nu treffen wij hen in Capelle én in de zaal. Daar halen we wel wat thuisvoordeel uit wellicht, al is het enorm jammer dat we zonder publiek moeten spelen. Iedereen hier had zich enorm verheugd op de start van de Korfbal League. Het wordt voor de fans nu kijken via de live-stream".