• Lars Bosscha (rechts) in de achtervolging.
• Lars Bosscha (rechts) in de achtervolging. Foto: Annemiek van Dillen

Capelle verrast in de omschakeling

capelle • Capelle leed thuis tegen Smitshoek een 1-3 nederlaag. Een dure nederlaag, zeker toen bleek dat ook medekoploper Zwaluwen had verloren.

De thuisclub ging, met een serie goede resultaten op zak, vol vertrouwen het duel met de Barendrechtse subtopper aan en nam al snel het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Het was Smitshoek dat in de 26e minuut op 0-1 kwam; Nino Urban was de schutter. Na rust had Capelle al na twee minuten gelijk kunnen maken, maar Joshua Kassels schoot geheel vrijstaand over. Het spelbeeld veranderde niet. Capelle was veel in balbezit en Smitshoek verdedigde zeer compact en rekende op een snelle counter. Die kwam er in de 58e minuut. Sean Verburg schoot vanaf een meter of twintig laag in de linker benedenhoek en zette Smitshoek op een 0-2 voorsprong. Het duurde slechts vier minuten om voor Capelle de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Een combinatie tussen Olaf van der Sande en Marlon Slabbekoorn werd door de laatste in een doelpunt omgezet: 1-2. Verder kwam de ploeg van trainer Ralph Kalkman niet. Elson Rosario Almeida bezorgde Smitshoek de 1-3 en daarmee een driepunter.