Geen QR code of kaartje nodig bij Sinterklaasfeest

capelle • Vorige week waren de gratis kaartjes voor het Sinterklaasfeest binnen de kortste keren gereserveerd. Maar met een koerswijziging van de gemeente zijn kaartjes en ook coronatoegangsbewijzen niet meer nodig.

Na overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de organisatie van het feest konden de geplande maatregelen worden losgelaten. “Achter het gemeentehuis is ruimte genoeg voor kinderen en hun ouders. We richten het terrein zo in dat tijdens het feest iedereen ook voldoende afstand van elkaar kan houden. Daarmee houden we het leuk en veilig", aldus burgemeester Oskam.
In verband met corona delen de pieten alleen voorverpakt strooigoed uit. Ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar geen handen schudden.
De intocht in Capelle is op zaterdag 13 november om 10:30 uur aan de kade in het Vuykpark. Sinterklaas en zijn pieten gaan daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Daar staat een podium waar vanaf 10:50 uur een sinterklaasfeest wordt gehouden met optredens. De intocht gaat langs de volgende route: Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel, Parkeerplaats achter Gemeentehuis. Het parkeerterrein is vanaf 10:30 uur toegankelijk, de ingang van het terrein is ter hoogte van IJssalon Filippo (Amnestyplein 1). Om 10:50 uur beginnen de optredens, rond 11:30 uur worden de Sint en zijn pieten verwelkomd op het podium. Hierna zijn er diverse optredens van onder andere Het Pieten Gilde, Zangeres Angel en de Gebroeders Ko. Het programma is om 13.45 uur afgelopen.
Voor de traditionele intocht aan de kade bij het Vuykpark waren al geen QR codes en kaartjes nodig.