Steekincident bij Capelle Centrum; meisje (15) gewond

capelle • Bij metrostation Capelle Centrum heeft maandagmiddag een steekincident plaatsgevonden. Hierbij is een vijftienjarig meisje gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Zij is aanspreekbaar, maar de aard van haar verwondingen is niet bekend. Over de toedracht is nog niets bekend. Twee jongens die als verdachten zijn aangemerkt, sloegen op de vlucht. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Spijkenisse, is maandagavond aangehouden. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.


Grote vangst hennepplanten in Capelle

capelle • In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie ‘enkele duizenden’ hennepplanten gevonden in een pand aan de Lylantse Baan. De politie viel met een arrestatieteam het pand binnen en er werd ook een helikopter ingezet, meldt het Algemeen Dagblad. Twee mannen zijn bij de inval gearresteerd en hun betrokkenheid wordt nog onderzocht.


Fietsreparatiedagen nog tot 25 november

capelle • De gemeente organiseert Fietsreparatiedagen in Capelle. Hierbij staat de reparatiebus telkens in een andere Capelse wijk voor het verrichten van eenvoudige reparaties en onderhoud. Capellenaren betalen hierbij alleen maar de materiaalkosten en niet het arbeidsloon. Iedere donderdag is de reparatiebus tussen 8.00 en 17.00 uur aanwezig. De fietsenmaker overlegt welke reparaties nodig zijn en in de meeste gevallen is de fiets dezelfde dag weer gereed. Op 11 november staat de bus in Oostgaarde bij metrostation De Terp en in Middelwatering op de markt. Op 18 november volgt metrostation Capelsebrug en op 25 november het Solisplein in Fascinatio. Meer informatie: ways2go.nl. 


Capelse klachten over Boothstock festival

capelle • In Capelle zijn zaterdagavond klachten binnengekomen van geluidsoverlast in de vorm van harde muziek. De muziek bleek afkomstig te zijn van het Rotterdamse festival Boothstock, dat gehouden werd in het Kralingse Bos.