woensdag 10 november

Workshop bloemschikken
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Baronie, Baronie 326
Creatieve groene workshop met als thema ‘Herfst’. Deelnemers gaan aan de slag met bloemen en groen, om zo een mooie decoratie voor de huiskamer te maken.

De eigen bijdrage is 6,50 euro en de workshop is speciaal bedoeld voor ouderen en senioren. Aanmelden kan tot uiterlijk een week van tevoren, via 010 264 6531 of bazuin@zellingen.nl.

Meidenmiddag (7-12 jaar)
14:00-15:00, Capelle aan den IJssel, Kinderlab Schollevaar, Louvre 1
Een plek om te chillen, kletsen en activiteiten te doen speciaal voor meiden van 7-12 jaar. Kom gezellig langs en ontmoet andere meisjes uit de wijk. Deelname is gratis. Aanmelden kan via welzijncapelle.nu/kinderlabs.

donderdag 11 november

Sint Maarten in Capelle-West
18:30-20:00, Capelle aan den IJssel, Buurthuis, Willem Barentszstraat 3
Op donderdagavond 11 november vanaf 18:30 uur wil Buurtgroep Capelle West, Sint Maarten vieren in de wijk. Het is de bedoeling dat kinderen tot en met 10 jaar met een lampionnetje door de wijk gaan en een liedje van Sint Maarten zingen… en daarmee snoepjes verdienen.

Vertrek vanaf het Buurthuis aan de Willem Barentszstraat 3 om 18.30 uur. Programma: 18:30-18:45 Uitreiking van lege snoepzakjes, 18:30-19.30 o.l.v. ouders lopen kinderen door de wijk heen, 19:30-20:00 Chocomel en koekjes bij de vuurkorf (bij droog weer). Ook dit jaar wordt in meerdere groepen gelopen. Afhankelijk van de opkomst zijn dit 2 tot 4 groepen, of nog meer als dat nodig is.

De ouders wordt gevraagd zelf de routes mee te lopen, er lopen in principe geen vrijwilligers van de Buurtgroep mee. De aanbelhuizen zijn herkenbaar aan een lampion bij de deur. Deelnemers kregen tevens een lijstje met adressen mee. Aanmelden is niet nodig.

Martijn Koning in Isala Theater
20:15-21:40, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt Martijn Koning zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 80 minuten pure stand-up comedy. Martijn Koning heeft het niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Hij probeerde het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht, tijdens de Corona. Maar mèn wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest. Toch is hij dolblij dat hij weer op tour gaat.

zaterdag 13 november

Workshop portretschilderen
10:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Atelier Elly Kern, Hollandsch Diep 63
Op 13 November is er weer een workshop portret schilderen met olieverf, van 10:00 tot en met 16.00 uur in het atelier van Elly Kern op het Hollandsch Diep 63. Meer informatie over deze workshop is beschikbaar. Mail hiervoor naar kern.art.ek@gmail.com.

Serenade in Van Cappellenhuis
20:00-21:30, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Drie prachtige werken met Beethoven als rode draad, staan er op het programma: de opgewekte Serenade van Beethoven zelf, de Serenade van Max Reger en het Trio van de Nederlandse componist Van Gilse. Dit alles wordt uitgevoerd door drie leden van het ensemble “De Bezetting Speelt”: Melanie Broers (viool), Leon van den Berg (altviool) en Imre Rolleman (fluit). Toegang 18,00 euro, vrienden betalen 15,00 euro en jongeren tot 25 jaar 9,00 euro (inclusief drankje).

Rene van Meurs 'Hunkert'
20:15-21:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen.

Luister naar zijn verhalen vol mooie inzichten, komische improvisaties en goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

René van Meurs is al jaren een vaste waarde van comedycollectief Comedytrain. Hij won de jury- en publieksprijs van Cameretten, toerde met drie avondvullende programma’s langs uitverkochte zalen en met zijn vorige voorstelling Ik beloof niks werd hij zelfs genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018. Nu pakt hij door, met zijn nieuwe avondvullende voorstelling Hunkert. Kaarten (23,75 euro) zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl/agenda. Op zondag 14 november speelt Rene van Meurs dezelfde voorstelling op dezelfde tijd. Ook voor deze voorstelling zijn nog kaarten verkrijgbaar.

dinsdag 16 november

Film ‘No Time to Die’
20:00-23:05, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In de 25e James Bond-film No time to die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA-agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.